Onder 13 zaterdag, JO13-2, 2e klasse 05

10 december 2016 8:30

Stef Kregting

Opstelling

Vandaag stond de aller laatste wedstrijd van 2016 voor de JO13-2 op het programma. Na de 3-3 gelijkspel van vorige week uit bij Eldenia moest er vandaag gewonnen worden van Arnhemia om de 4e plek vast te stellen. Arnhemia dat een niet heel gelukkig seizoen had en met 0 punten op de laatste plek stonden zouden voor de jongens van de Bataven niet een heel groot probleem zijn, maar je weet het maar nooit.

Willem Wiecherink was jammer genoeg door koorts niet aanwezig bij de wedstrijd, Gijs was er ook niet bij want die ging mee met de JO13-1. Tim Joosten en Bram Joosten werden gevraagd om mee te doen, en hun wouden graag meedoen.

Om 8:10 gingen de jongens het veld op en het was nog aardig donker, maar gelukkig werd het al heel snel licht en kon er gewoon gevoetbald worden. Arnhemia kwam best laat, en opeens kwam er uit de bestuurskamer een bericht dat Arnhemia maar 10 man mee had. Arnhemia had 7 zieken en hadden dus 3 spelers uit de JO11 mee genomen.

De jongens van de Bataven werden in de kleedkamer nog even opgetikt dat ze tegen een makkelijke tegenstander spelen, en dan ook juist de bal rond laten gaan en niet allemaal zelf willen scoren. Ook werd er beloofd dat als er vandaag gewonnen zou worden dat er na de wedstrijd getrakteerd wordt op een frietje in de kantine, dus de jongens gingen er helemaal voor.

Om 8:30 floot de scheids af voor de aftrap. De Bataven zetten al snel goed druk en er kwam al meteen een kans aan maar die werd naast geschoten. Er werd onrustig gevoetbald door de Bataven en er was veel bal verlies. Na ongeveer 5 minuten werd het 1-0 door een mooie aanval en goed afgemaakt door Ties. Het spel van de Bataven was niet goed en iedereen vergat te voetballen en probeerde maar alles zelf, niet slim want er is nog op gewaarschuwd. Na 13 minuten werden ze eindelijk weer even wakker en werd er weer goed getikt en kwam de 2-0 eruit. Na de 2-0 werd het spel weer slecht. Aan het einde van de 1e helft werd er nog een mooie aanval uitgespeeld door de Bataven en de 3-0 vloog erin. De scheids fluit voor de rust.

Het spel is niet goed, iedereen gaat weer voor zichzelf spelen en vergeten te voetballen. Ook al staat het 3-0 Andre en Todor zijn niet tevreden over het spel. Er werd nog in de rust op gestamd dat er gevoetbald moet worden want dat kunnen onze jongens zo goed.

De 2e helft begint, en de Bataven tikt lekker rond en al snel wordt het 4-0 5-0 en 6-0. De koppies van de 10 spelertjes uit Arnhem gingen al hangen en ze zagen het al niet meer zitten, maar hun trainer wou er gewoon een leuke laatste wedstrijd van maken en steunde ze nog om uiteindelijk toch nog lekker te voetballen en zo is het. Het spel was soms nog steeds een beetje rommelig maar de jongens bleven het maar proberen om mooie aanvallen te creëren, zo kwamen ook al snel de 7-0 8-0 en de 9-0. Een lange bal van Arnhemia kwam bij Yuen in de voeten, die passde naar de verdediging en die probeerde weer rustig de aanval op te zoeken. Maar een te zachte pass door het midden werd opgevangen door een aanvaller van Arnhemia en die rond het beheerst af. 9-1. De Bataven dachten wij gaan hier met dubbele cijfers winnen en daar gaan we ook echt voor nu. Er werd weer mooi overgespeeld en zo kwamen er al weer mooie uitgespeelde doelpunten uit. Snel werd het ook al 10-1 11-1 12-1 13-1 en 14-1. Ruben die vrijdagavond op de training ook al vanaf buiten de 16 hele mooie goals maakte,en kreeg in de laatste 3 minuten ook een mooie kans van een meter of 20 en dacht ik haal maar eens uit, en de bal zat er schitterend in! Hard werken wordt beloond en de scheidsrechter fluit af voor de wedstrijd met een eindstand van 15-1.

De jongens mogen blij zijn met de uitslag ook al was het spel niet altijd al te best. Het is een mooi seizoen geweest waar goed gevochten is om zoveel mogelijk punten binnen te halen. Uiteindelijk zijn we op de 4e plek geëindigd wat een goede eindstand is. De jongens hebben gedoucht en gingen snel de kantine in om lekker een frietje te eten, en verdiend. De 2e seizoenshelft gaan we er weer voor en dan gaan we proberen om nog hoger te komen dan de 4e plek, want we waren geen 1 wedstrijd hartstikke kansloos. Jongens jullie hebben een verdiende winterstop verdiend, en iedereen die dit nog leest, fijne feestdagen toegewenst van de JO13-2. Tot volgend seizoen!