De eerste van een tweeluik in Huissen levert winst op voor JO9-1

0 - 7

Bataven JO9-1JM

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 1e klasse 3

26 november 2016 10:00

In Groesbeek was de spanning om te snijden. Achilles'29 mocht het bij De Treffers opnemen om de eerste plaats van Eldenia over te nemen die met 3-2 verloor van Blauw Wit. Dit zou mooi nieuws zijn voor onze jongens. De derde plaats kon bij winst van De Bataven van De Treffers overgenomen worden. Achilles'29 won met 6-0.

Elke wedstrijd begint met 0-0, dus ook RKHVV-De Bataven. Het team uit Gendt moest even warm worden. Ondanks een wat later tijdstip dan gewend (10:00 uur) vroor het nog  toen de wedstrijd begon. Ook toen de wedstrijd afgelopen was overigens. Na 10 minuten warming up terwijl de wedstrijd begonnen was was het eindelijk raak. Er waren al wat kansjes geweest maar Hein die al heel lang op de bal aan het wachten was werd eindelijk gevonden. Resoluut bracht hij de score op het scorebord. Een minuut later legde Keano een corner op het hoofd van Giel. De kopspecialist weet hier wel raad mee en zo was de marge twee.

Elk tikje dat uitgedeeld werd of geïncasseerd moest worden werd door de kou gevoeld. Ook door Ties die (per ongeluk) onderuit werd gehaald. Na een korte behandeling mocht hij de vrije trap nemen. De arm van de scheidsrechter ging niet omhoog dus er mocht in een keer geschoten worden. Dat is wel aan Ties besteed al werd de bal nog wel even getoucheerd door een speler van RKHVV. Even later had RKHVV een kopkans. De uitvoering van Giel was beter en zo bleef het 3-0 (ruststand).

De coaches hadden tijdens de rust wat lovende woorden en aandachtspuntjes en even later dook de aandelenprijs van PostNL nog harder onderuit. Er werd goed overgespeeld. Na een splijtende pass van Seth stond Giel helemaal vrij voor de 4-0. De onvermoeibare Hein toverde er een rush uit maar werd helaas niet beloond. Keeper Stijn moest nog even wachten op Ties om het weer warm te krijgen. Toen Ties zijn tweede van de dag scoorde mocht hij weer juichen om het warm te krijgen. Hij had een rustige dag. Gelukkig zorg Giel met zijn derde dat er weer gejuicht mocht worden. Stijn, Hidde, Yens en Seth en daar waar nodig geassisteerd door Hein, Keano, Stijn en Giel zorgde ondertussen voor de nul. Er was nog wel even puik keeperswerk nodig om de tweede nul van het seizoen binnen te halen. Het slotakkoord was voor de andere Stijn. Met drie man sterk voor de goal van RKHVV velde hij het vonnis. Een mooie 7-0!

Volgende week nog een keer naar Huissen (Jonge Kracht) als sluitstuk van de competitie. Bij winst is de derde plek zeker gesteld. Bij verlies wacht mogelijk een zesde plaats. Kortom, spanning tot het einde.