Bataven JO9-1 stelt 3e plaats veilig en daarmee promotie naar de Hoofdklasse

0 - 3

Bataven JO9-1JM

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 1e klasse 3

3 december 2016 8:45

De Bataven heeft op vreemde bodem drie punten gehaald en daarmee de derde plek in de competitie (1e klasse 3) zeker gesteld. Vooraf was de spanning goed te voelen. Niet alleen bij de jongens uit Gendt maar ook bij de jongens en meisje uit Huissen. Bij winst (of verlies of gelijkspel) zou Sinterklaas komen voor het team van Jonge Kracht. Geen penalty's daardoor vandaag en geen cadeautjes van De Bataven.

De wedstrijd werd ontsierd door de mist. De keepers konden elkaar zeker in de eerste helft niet goed zien. Uit een oehhh heeft de keepster van Jonge Kracht, die een puike wedstrijd speelde, tijdens de eerste helft de enige kans van Jonge Kracht gehoord maar niet gezien. Voor het overige was het De Bataven die het spel bepaalde in de vrieskist van Huissen.

Helaas waren Hidde en topscoorder Ties niet van de partij bij de laatste wedstrijd van het seizoen. Wel was Roel erbij die een goede wedstrijd speelde. Met de andere verdedigers Yens en Seth en keeper Stijn zat de deur weer goed op slot. Op het middenveld bepaalde Keano, Giel en Hein de dienst en assisteerden zij Stijn voorin.

De eerste kans van De Bataven was voor Hein. Een mooi schot werd gekeerd door de keepster. Even later was een corner van Stijn als vanouds op het hoofd van Giel. Deze keer naast. De corner daarna was eveneens gevaarlijk maar weer mis. Het lobje van Giel ging net ook naast maar even later maakte hij al vallend dan toch de verdiende 1-0.

Na de rust was Hein dicht bij een doelpunt waarna Giel de lat raakte. Jonge Kracht werd niet gevaarlijk maar een doelpunt verschil is snel goedgemaakt. Nadat Roel de bal net naast schoof, Keano de keepster had getest met een mooi schot en een corner op de paal werd gekopt maakte Stijn de bevrijdende 2-0. De ban was gebroken.  Een mooie aanval over rechts, waarbij Seth zich vrij kapte en het overzicht hield door een pass op Stijn, maakte Stijn zijn tweede van de dag. Een terechte overwinning en een meer dan terecht derde plaats in het eindklassement met een doelsaldo van + 39 (60-21).

Nu lekker genieten van de feestdagen en de plezierige trainingen die nog volgen en dan is het zomaar 2017 waar weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen wacht. Hopelijk weer een geweldig seizoen met een prachtig team vol talentvolle, jonge jongens die ervoor kunnen zorgen dat er nog vele verhaaltjes volgen.