Sterk Bataven JO13-2 pakt 3 punten af van Koploper OSC!

Assist: Daaf Kersten

Onder 13 zaterdag, JO13-2, 2e klasse 05

29 oktober 2016 11:00

Opstelling Bataven JO13-2

Onderweg naar sportpark Nieuw Balveren in ”Nijmegen" werden de statistieken bekeken. OSC nog ongeslagen en maar 3 doelpunten tegen. Dat betekend dat de jongens vol aan de bak moeten. Omdat Tim, Vin,en Jort helaas nog geblesseerd zijn werden Riley Wiltink en Niek Vermaas bereid gevonden om het team weer aan te vullen tot 12 man.

Na een lekkere bak koffie voor de chauffeurs (dank Goewan) en wat gepraat in de kantine zagen we onze jongens al bezig met de warming up. Snel naar buiten de zon in waar de verdere supporters langzaam aankwamen. Gelukkig konden ze iets over elf beginnen aan de wedstrijd zodat het gesprek over natte,droge en harde zakdoeken langs de lijn stopte;) zoals gebruikelijk stond Yuen weer in de goal. In de achterhoede starten Niek, Willem M., Gijs en Sem,middenveld Ruben, Twan en Willem W. en voor Rigo, Riley en Daaf.

In het begin tasten de beide ploegen elkaar wat af maar was de Bataven iets meer in bal bezit. Toch kwam OSC met 1-0 voor in de 6de minuut door de eerste counter. Toch bleven onze jongens voetballen en kwamen de eerste kansjes. OSC bleek wel heel effectief door de eerste echte aanval in de 16de minuut meteen te verzilveren in 2-0. De kopjes bij de Bataven gingen niet hangen. André en Todor wisten de jongens weer gelijk te motiveren. Ties net in het veld voor Sem veroverde de bal en speelde naar Daaf die meteen doorpaste naar Rigo die mooi afronde. 2-1 in de 20ste minuut. OSC speelde een minuut later een bal op de paal maar die tellen gelukkig niet. Drie minuten later gaf Riley een mooie pass op Rigo maar hij stuitte op de keeper. Ondanks dat Mark liever zelf de pen ter hand neemt heb ik toch al een mooi eind geschreven over de eerste helft.

In de tweede minuut in de tweede helft kwamen we goed weg, een grote kans van OSC werd gelukkig over geschoten. Een minuut later een corner voor ons. Willem (van Goewan) stond goed opgesteld en maakte met een mooie omhaal/volly met stuit 2-2. OSC liet het niet op zich zitten en gingen iets meer voetballen. Twee gevaarlijke corners waren het gevolg, maar Yuen stond wederom goed te keepen. Ook stond de complete achterhoede strak te verdedigen zodat OSC maar weinig gevaarlijk kon worden. De "d2" van de Bataven kreeg weer meer grip op de wedstrijd met wat kansjes. In de 15de minuut een vrije schop genomen door Riley waar Rigo wel raad mee wist. 2-3. Rigo werd  een aantal minuten later getorpedeerd waaruit een vrije trap volgde op ongeveer 30 meter van de goal. Riley schoot deze in een keer op de goal waar de keeper van OSC hem keerde. Twan stond goed opgesteld en wist deze moeilijke rebound  toch nog richting doel te schieten, maar helaas iets te hoog. Dik in blessuretijd corrigeerde Yuen nog een iets te korte terugspeel bal waarna het eindsignaal klonk.

Conclusie: Een collectief verdiende overwinning. als jullie zo blijven voetballen word het nog een leuk seizoen.