Bataven JO 15-1 kan het koploper AVW niet lastig maken

Assist: Tieme Brom

Onder 15 zaterdag, JO15-1, 1e klasse 23

25 maart 2017 10:00

Jacobs, H.

De Bataven JO 15-1 heeft zijn derde wedstrijd op rij verloren. In Westervoort werd tegen koploper AVW’66 een terechte 6 – 3 (4 - 1) nederlaag geleden. De oranjehemden werden vooral op fysieke kracht afgetroefd. De Bataven doelpunten werden gescoord door Bas Wolffensperger, Tieme Brom en Cas Vermeulen.

Westervoort, 25-3-2017 – Na twee nederlagen op rij stond vandaag weer een lastige klus op het programma. Namelijk de uitwedstrijd tegen koploper AVW uit Westervoort. Thuis werd met 4 – 2 verloren. De selectie was vandaag weer compleet, behalve dat Cas R, Cas V. en Bas W. maar een halve wedstrijd zouden spelen, omdat ze vanmiddag bij Bataven JO17-01 in de basis starten. Als extra speler was Zion van de JO 15-2 nog bij de selectie gehaald. Cas V, Yoël, Sander en Zion begonnen op de bank.
Om 10.00 uur floot scheidsrechter Jacobs voor het begin van de wedstrijd. De toeschouwers op Sportpark Hamerden gingen er eens goed voor zitten.
AVW begon fel en creëerde gelijk een overwicht. Onze jongens werden teruggedrongen, maar verder dan een paar schoten kwam AVW nog niet. Net nadat het openingsoffensief voorbij leek, sloeg AVW toch toe: 1 – 0. De Bataven had moeite om de duels te winnen. Halverwege de eerste helft kwam de mokerslag. Binnen 2 minuten werd de wedstrijd al beslist. AVW liep simpel uit naar 3 – 0 zonder dat de Bataven ook maar één keer gevaarlijk was geworden. Na de 3 – 0 leek het spelbeeld meer in evenwicht te raken. De Bataven was vaker dreigend op de helft van de tegenstander. Bas gaf op links een mooie voorzet, maar helaas kon deze niet tot een doelpunt worden gepromoveerd. Even later was het weer Bas die weer op links doorkwam. Nu deed hij het zelf en scoorde: 3 – 1. De Bataven kreeg meer grip op de wedstrijd. Jammer genoeg werd het voor rust toch nog 4 – 1 uit een penalty. Cas R. won een  duel met een ferme schouderduw, maar de scheidsrechter vond dit genoeg voor een penalty.
Na rust kwam Zion voor Cas R. en Cas V. voor Bas W. Het spel bleef op en neer gaan. De Bataven speelde nu verder van het doel af. AVW voetbalde nu meer vanuit de omschakeling met hun snelle spitsen. Dat leverde in de 47ste minuut de 5 -1 op. Yoël kwam voor Olaf en Sander voor Nigel. De Bataven kwam steeds vaker dreigend voor het doel, maar het leverde nog geen doelpunten op. Aan de andere kant viel dat doelpunt wel door een foutje achterin 6 – 1. Daarna was het Bataven-time. De supporters hebben er even op moeten wachten maar de laatste 5 minuten waren voor onze jongens. Eerst was het Tieme die vrijgespeeld werd door Cas V. en knap raak schoot 6 – 2. Een minuut later was het Cas V. die na een mooie solo de bal vanaf de achterlijn binnenschoot 6 – 3. Verder dan deze score kwamen ze niet meer. Jammer, volgende week wacht de uitwedstrijd tegen DVOL. Wellicht zit er dan wel weer een overwinning in.