Bataven JO 15-1 niet opgewassen tegen Eldenia

Onder 15 zaterdag, JO15-1, 1e klasse 23

18 maart 2017 12:15

Stoffels, J.B.

Opstelling

De Bataven JO 15-1 heeft vandaag de tweede wedstrijd op rij verloren. Na 70 minuten spelen stond 0 – 4 op het scorebord. Vooraf was al duidelijk dat het een moeilijke wedstrijd ging worden, omdat onze jongens het moesten het doen zonder de drie basisspelers Cas Rasing, Bas Wolffensperger en Cas Vermeulen.

Gendt, 18-3-2017 - Na de pijnlijke nederlaag van vorige week tegen SCE stond vandaag weer een lastige klus te wachten. Eldenia was de tegenstander. In de heenwedstrijd in Elden kon ternauwernood een 0-2 omgebogen worden tot 2-2. Daarbij moesten de oranjehemden het vandaag doen zonder Cas Rasing, Bas Wolffensperger en Cas Vermeulen. Zij speelden in Doetinchem met JO 17-1 tegen VIOD. Tijn Botterblom, Wout Dik van de JO 13-01 en Zion van Eldik van JO 15-2 waren hun vervangers. Wout en Zion startten op de bank en Tijm begon in de basis als linksback.
Op een regenachtig sportpark Walburger werd om 12.15 uur afgetrapt. Al snel was duidelijk dat het een moeilijke middag ging worden. Eldenia nam het initiatief. De Bataven probeerde het wel maar ze kwamen in de eerste helft niet tot kansen. Eldenia kreeg die kansen wel en scoorde voor rust één keer. Na rust kwam Zion voor Yoël. Het spelbeeld bleef hetzelfde maar de Bataven kon er wel iets vaker uit komen. Tieme wist met een vrije trap de keeper tot een moeilijke redding te dwingen, waarna Olaf net niet bij de terugspringende bal kon komen. Halverwege de tweede helft kwam Wout voor Nigel. De grootste kans was voor Daan die buiten de 16 meter de keeper passeerde, maar de bal naast schoot. Eldenia scoorde nog wel 3x. Dat betekende uiteindelijk dus een 0-4 nederlaag. Daarmee zakken onze jongens van de tweede naar de derde plaats. Volgende week wacht de topper tegen koploper AVW in Westervoort. Misschien lukt het dan wel weer.