Bataven JO 15-1 vergooit titelkansen tegen SCE

Onder 15 zaterdag, JO15-1, 1e klasse 23

11 maart 2017 11:00

Hoogsteder, J.W.M.

Opstelling Bataven JO15-1

De Bataven JO 15-1 heeft zich dit seizoen voor tweede keer laten verrassen door SCE. In een spannende en met vlagen een zeer goede wedstrijd van onze jongens werd in laatste minuut met 3-2 verloren. De Bataven doelpunten werden gescoord door Sten Basten en Cas Vermeulen.

Nijmegen, 11-3-2017 – Na twee weken niet in competitieverband gevoetbald te hebben, stond vandaag de lastige uitwedstrijd tegen SCE op het programma. Een mooi affiche, want de Bataven staat tweede en SCE derde. Daarbij komt dat de thuiswedstrijd in Gendt met 3-4 werd verloren. Ze hebben dus nog een appeltje te schillen met SCE.
Met Olaf, Nigel en Sander op de bank floot de scheidsrechter om 11.00 uur voor het begin van de wedstrijd. De Bataven nam gelijk het heft in handen. Ze combineerde heerlijk op het kunstgrasveld. SCE wist niet echt waar ze het zoeken moesten. Het was Sten die met een mooie solo de eerste kans creëerde maar schoot voorlangs. Even later was het wel raak. In dezelfde positie schoot hij nu genadeloos in: 0 – 1. De toon was gezet. SCE moest komen, maar ze waren net zoals in Gendt alleen gevaarlijk via counters met de razendsnelle spitsen met nr. 11 en 14. De achterhoede moest op hun hoede blijven. Voorin bleven de kansjes komen. Maar Cas V, Tieme en Daan kregen de tweede niet tegen dat netje. Uit het niets viel het doelpunt aan de andere kant. Uit een ingooi van de Bataven rond de middenlijn schoot SCE de bal gelijk naar voren richting de spitsen. In een 1 tegen 1 duel kwam de nr. 11 als winnaar het de strijd en faalde oog in oog met Niels niet: 1-1.
Vanaf dat moment was de wedstrijd meer in evenwicht en golfde tot de rust beide kanten op. Toch was het SCE die nog een keer scoorde. De nr. 14 passeerde kortbij de  achterlijn twee verdedigers en kon de bal voortrekken. Op de doellijn stond weer de nr. 11 te wachten om de bal binnen te lopen.
Na rust kwam SCE feller uit de startblokken. De Bataven had moeite om weer in de wedstrijd te komen. Na 10 minuten kwam Nigel voor Yoël. De Bataven probeerde weer aan te zetten. Halverwege de tweede helft was het raak. Cas V. blokte de bal halverwege de helft van SCE en begon aan een solo. Hij loopt één, twee, drie tegenstanders voorbij, ziet de vierde speler en de keeper komen, neemt de bal onder de voet mee en tikt de bal in het lege doel: 2 – 2. Vanaf dat moment is de Bataven weer de bovenliggende partij en is het wachten op de 2 – 3. Maar het zit niet mee! Cas V. ziet een vrije trap op de paal belanden. Tieme schiet op de lat en raakt de bal in scoringspositie niet helemaal lekker.  Olaf komt nog in het veld voor Tieme. De wedstrijd lijkt op een gelijkspel uit te draaien, maar dan gebeurt het dan toch. De nr. 14 speelt in de hoek twee Bataven spelers uit en tikt de bal schuin voor het doel onder Niels door: 3-2. Even later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Zuur, heel zuur, maar dat is voetbal.
Koploper AVW speelde gelijk tegen Eldenia, waardoor de achterstand is opgelopen naar 6 punten. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Eldenia. Succes mannen.