Onder 15 zaterdag, JO15-1, 1e klasse 23

18 februari 2017 12:00

Uyen, J.P.

Opstelling

De Bataven JO 15-1 heeft zijn tweede overwinning van 2017 binnen. In een eenzijdige wedstrijd werd Millingen makkelijk opzij gezet. Het duurde 20 minuten voordat de ban was gebroken, maar daarna konden de Batavieren nog zeven keer juichen. Uiteindelijk was de eindstand 8 – 0.  De Bataven doelpunten werden gescoord door Bas Wolffensperger (3x), Daan Janssen (2x), Yoël Guijt, Cas Rasing en Cas Vermeulen.

Gendt, 20-2-2017 – Na weer een weekje rust stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Millingen op het programma. Een tegenstander die in de uitwedstrijd stug was. Uiteindelijk werd toen met 4 -0 gewonnen. Dylan Witjes was geblesseerd. Zijn vervanger in de selectie was Xam Kramer van 13-1. De overige wissels waren Olaf en Sander.
Om 12.00 uur floot scheidsrechter Uyen voor het begin van de wedstrijd. Het publiek ging er eens goed voor zitten.
De Bataven nam gelijk het heft in handen. Millingen verdedigde met man en macht. Dit leverde in de eerste 10 minuten veel corners en vrije trappen op.  Cas V. was in die fase het dichtst bij de openingstreffer, maar tot  2x toe schoot hij op de lat en 2x redde de keeper knap bij een vrije trap. Na 20 minuten was het dan wel raak. Cas V. wist Daan vrij voor de keeper te zetten, die resoluut afrondde: 1 – 0. De Bataven bleef drukken. De wedstrijd speelde zich af op één helft. Dit leek wel in opdracht van de Walburger Boys. Zo kon een deel van het veld gespaard blijven. Keeper Niels had een rustige middag. Hij zag zijn verdedigers Ivo, Noah en Sten  constant op de middenlijn staan. Aanvoerder Cas R. speelde voor zijn verdediging, waardoor Cas V. als een echter nummer 10 kon spelen. De buitenspelers Yoël en Nigel speelde met hun backs en Bas en Tieme vlogen over hun directe tegenstanders heen. Met Daan in de punt was de puzzel compleet. De supporters kregen waar voor hun geld. Het was alleen wachten op meer doelpunten. En die kwamen er. Voor rust verdubbelde Yoël nog de score door uit een corner van Tieme mooi raak te schieten.
Na rust  was het spelbeeld hetzelfde, alleen werd er vaker gescoord. Al snel scoorde Cas R. uit de draai naar weer een corner van Tieme: 3 – 0. Even daarna was het Bas die een afgeslagen bal fraai raak poeierde: 4 – 0. Na tien minuten kwam Xam voor Nigel en Olaf voor Sten. Deze spelers paste zich moeiteloos aan en nog geen minuut later was het weer Daan op aangeven van Cas V. die scoorde: 5 – 0. Daarna was het Cas V. die voor de derde keer deze middag de lat raakte. Binnen het uur kwam toch de 6 -0 op het bord en weer uit een corner van Tieme. Nu was het Bas die raak kopte. Tieme mocht daarna gaan douchen en Sander nam zijn plaats in. Even later was het dan toch raak voor Cas V. Hij werd goed aangespeeld door zijn naamgenoot Cas R, omspeelde de keeper en tikte de bal in het doel: 7 – 0. Net voor tijd bepaald Bas met zijn derde treffer de eindstand. Hij ging diep op een prachtige lange bal van Cas R. Hij was eerder bij de bal dan zijn tegenstander en de keeper, waarna hij de bal solide in het doel tikte: 8 – 0 eindstand.
Deze uitslagen lijken normaal te worden. Dit zegt iets over de tegenstand, maar ook iets over het team. Het publiek geniet van jullie spel. Ga zo door. De komende twee weken is er geen competitie. Op 11 maart a.s. staat de uitwedstrijd tegen SCE op heet programma. Een tegenstander waar nog een appeltje mee te schillen is. Hopelijk kunnen jullie het ritme de komende weken een beetje vasthouden.