4 februari 2017 12:00

Scheidsrechter

Wijk, C.A.H.J. van

Opstelling

De Bataven JO 15-1 is uitstekend uit de winterstop gekomen. In de eerste thuiswedstrijd van 2017 werd laagvlieger DVV met 13-2 teruggestuurd naar Duiven. De DVV spelers legden onze jongens geen strobreed in de weg. Na 70 minuten voetballen was de eindstand 13 -2, na een 9 – 0 ruststand. De Bataven doelpunten werden gescoord door Bas Wolffenspergers (3x), Sten Basten (3x), Daan Janssen (2x), Tieme Brom (2x), Cas Rasing, Yoël Guijt en Ed van DVV.

Gendt, 4-2-2017 – Vandaag staat de eerst wedstrijd van 2017 op het programma. Na zeven weken geen voetbal en bijna geen training was DVV uit Duiven de eerste tegenstander. De uitwedstrijd werd met 9 -1 gewonnen tegen de nummer 12 van de ranglijst.  Cas Vermeulen ontbrak door een kuitblessure opgelopen in een oefenpotje tegen 15-02. Zion van Eldik was zijn vervanger in de wedstrijdselectie. En verder was trainer Harry in Turkije aan het genieten van zon, zee en strand. De wissels waren Olaf, Sander en Zion.
Om 12.00 uur was iedereen klaar voor de wedstrijd, maar waar was de scheids? Gelukkig was ‘’alleskunner en doener’’  Alwin v.d. Laak bereid de wedstrijd te leiden. En dat deed hij voortreffelijk! Nadat de Bataven jongens de groene hesjes hadden aangetrokken, kon de match beginnen.
De Bataven begon fel en drukte DVV gelijk terug op eigen helft. DVV verdedigde op één lijn en dat bleek kaasje voor onze jongens. De bal hoefde maar diep gespeeld te worden het was gevaarlijk. Na 6 minuten was het dan ook al raak. Bas werd op rechts weggestuurd en legde de bal panklaar voor Daan:1 – 0. Even later was het Tieme die op links doorkwam en Bas liet scoren: 2 – 0. Tot de 25ste minuut ging het zo door. Je kon niet gaan plassen, want anders miste je zo 3 of 4 doelpunten. Na een klein kwartier was het Tieme, die door Cas R. alleen voor de keeper gezet werd en scoorde: 3 – 0. Het leek wel of DVV nog in de winterslaap zat. Even later was het Bas, die misschien wel het mooiste doelpunt van de middag scoorde door met een fraai schot de bal diagonaal in de linkerbovenhoek stuurde: 4 – 0. Nog geen minuut later was het Sten die uit een corner van Tieme scoorde: 5 – 0. Achterin hadden keeper Niels, Dylan, Noah en Ivo het rustig, maar ze moesten wel scherp blijven, want af en toe maakten de spitsen van DVV de indruk dat ze niet helemaal voor niets naar Gendt waren gekomen. Gelukkig werden al die bijna aanvallen in de kiem gesmoord door onze jongens. Cas R. kon ook regelmatig in het strafschopgebied van de tegenstander opduiken. Zo ook in de 22ste minuut. Hij kon daar zo een paar mannetjes uitspelen, op doel schieten en nog scoren ook: 6 – 0. De 7 – 0 was bijna een kopie van de 1 – 0. Weer werd Bas op rechts weggestuurd en wist hij Daan te bereiken, die knap voor zijn man kwam: 7 – 0. En nog was het geen rust. De DVV spelers snakten naar adem, terwijl ons middenveld met Tieme, Nigel en Sten de balletjes lekker opvingen en het spel weer verder verdeelden. Voor rust werd het eerst nog 8 – 0 door Sten op aangeven van Tieme en 9 – 0 door Yoël die allert was bij een terugspringende bal. Op slag van rust leek DVV toch nog te scoren, maar met een schitterde zweefduik wist Niels de bal nog net op de paal te tikken.
Na rust kwam Olaf voor Nigel en Sander voor Yoël. Aan het wedstrijdbeeld veranderde weinig, maar het duurde wel 10 minuten voordat de 10 – 0 werd gescoord. Een corner van Tieme werd door Ed van DVV mooi in de hoek gekopt. Daan had zijn werk gedaan en werd vervangen door Zion. Sten werd de nieuwe spits. Even later was het Bas die knap in de verre hoek raak schoot.: 11- 0. Toen braken de 10 minuten van DVV aan. Ze scoorden warempel twee doelpunten: 11 – 2. Het slotakkoord was toch voor de Bataven. Eerst wist Sten zijn derde te scoren na een mooi steekpassje van Bas en daarna was het Tieme die de 13de op het bord schoot uit een mooie vrije trap. Dit was een lekker wedstrijdje om de tweede seizoenshelft mee te beginnen. Volgende week wacht waarschijnlijk een zwaardere tegenstander. Dan spelen onze jongens de uitwedstrijd tegen Blauw Wit uit Nijmegen.