Onder 15 zaterdag, JO15-1, 1e klasse 23

10 december 2016 12:00

Janssen, J.

Opstelling

De Bataven JO 15-1 heeft de laatste wedstrijd van 2016 in stijl afgesloten. Met een 6 – 1 overwinning wisten onze jongens tegen ESA de vorm van de afgelopen weken vast te houden. De basis van de overwinning werd gelegd in een puike eerste helft (3-0). Na rust werd de score gecontroleerd uitgebouwd, met 6 – 1 als eindresultaat. De Bataven doelpunten werden gescoord door Cas Vermeulen (3x), Bas Wolffensperger, Olaf de Jong en Cas Rasing. Met dit resultaat gaat de Bataven met een knappe tweede plaats de winterstop in. De achterstand op koploper AVW’66 bedraagt 5 punten.

Gendt, 10-12-2016 – Vandaag staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. De tegenstander is ESA uit Rijkerswoerd. ESA wist als enige ploeg van koploper AVW te winnen. Onze jongens waren dus gewaarschuwd. Sander Broer nam weer de plaats in van de geblesseerde keeper Niels van Alst. Verder was ook Daan Janssen afwezig wegens een nekblessure. Tot overmaat van ramp ging pechvogel Sander Rasing met de warming-up door zijn enkel. Daardoor startte alleen Olaf de Jong op de bank. Gelukkig kon Jelmer Wiecherink van de JO-15-02 achter zijn PS4 getrokken worden, zodat de Bataven toch nog twee wissels achter de hand had. Scheidsrechter Janssen floot om 12.00 uur voor het begin van de wedstrijd. Zoals we dit seizoen vaak gewend zijn, nam de Bataven gelijk het initiatief. Al snel in de wedstrijd kwam Nigel in schietpositie. Zijn knappe snelle schot, belandde buiten bereik van de keeper op de binnenkant van de paal. De toon was gezet. Even later was het wel raak. Sten wist Cas V. te bereiken en met een lage schuiver verschalkte hij de keeper: 1-0. Na de openingstreffer  bleef de Bataven de bovenliggende partij. ESA kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar de felle verdedigers Ivo, Cas R, Noah en Dylan hadden zaakjes goed voor elkaar. Steeds was het de Bataven die daardoor weer in de aanval kon gaan. Het duurde tot de 22ste minuut voordat de score verdubbeld kon worden. Een gevaarlijk indraaiende corner van Tieme ging over de keeper heen en kon bij de tweede paal worden binnen gelopen door Cas V.: 2 – 0. In deze fase speelden de jongens weer fantastisch voetbal met heerlijke combinaties. Nigel als spits was sterk in de kaats en Yoël op links was vooral de eerste helft helemaal in zijn element. Hij speelde ook de hoofdrol bij de 3 – 0. Met een mooi actie kwam hij binnen door en wist met een prachtige pass Cas V. alleen voor de keeper de zetten. Cas faalde niet en schoot zijn hattrick compleet: 3 – 0. Dit was ook de ruststand. Na rust stapte ESA over van 4-4-2 naar 4-3-3 en wisselde 2x. Dit leek weinig uit te maken. In de beginfase van de tweede helft ging het spel meer op en neer. Toch was het weer de Bataven die wist te scoren. Cas V. mocht aanleggen voor een vrije trap van zo’n 20 meter. Met moeite tikte de keeper de bal uit de hoek, maar de goed ingelopen Bas was er als de kippen bij om de 4 – 0 binnen te schieten. Even later werd Bas gewisseld voor Olaf en even later kwam Jelmer in het veld voor Yoël. De invallers waren gelijk aanwezig. Jelmer jaagde de boel nog eens op en Olaf scoorde. Het was Tieme die Cas V. in het strafschop door de lucht aanspeelde. Cas kopte de bal over de keeper, die de bal ternauwernood naar de zijkant kon tikken. Olaf dook als roofdier op de bal en ramde de bal in het dak van het doel: 5 – 0. De eindstand leek bereikt, maar in de laatste twee minuten vielen nog twee doelpunten. Eerst was het Cas R. die combinerend door het midden prachtig en beheerst afrondde: 6 – 0. Toch was het ESA dat in de laatste minuut de eer redde en de eindstand op 6 – 1 bracht.
Wat een prachtige afsluiting van 2016 jongens. Complimenten voor het frivole spel. Met 12 gespeeld 28 punten en een doelsaldo van 70-19 bezetten jullie nu een mooie tweede plaats. De eerste competitiewedstrijd is weer op 4 februari 2017 thuis tegen DVV. Allemaal fijne feestdagen en tot volgend jaar.