Mannen zondag, 8, 7e klasse 01

20 november 2016 12:30

Een hele goede

AWC 11 – Bataven 8

Stormachtige omstandigheden waarin je eigenlijk niet zou moeten voetballen. Boom waaide verderop om, half veld goals aan de zijkant waaide om en de kantinedeur van AWC is ook gesneuveld door de wind. Hopen bladeren overal op het veld, maargoed wedstrijd ging door. We mochten eerst nog 5 minuten wachten omdat de coach van AWC per se een beleid wilde doorvoeren van maximaal 5 wissels totaal in de wedstrijd. Achteraf werd het pas duidelijk dat hij dat misschien wou vanwege zijn eigen wissels, wist je trouwens wel alle namen van je spelers coach? Uiteindelijk even door lobbyen bij de scheids en hij wist een maximaal van 5 personen op de bank te regelen (wij hadden er 4?) In iedergeval geen onzin van 5 wissels per team, het enige positieve aan de scheidsrechter. Behalve dat hij consequent was, consequent slecht.

Wedstrijd begon en we hadden duidelijk moeite met de wind, AWC iets minder en zijn waren ook beter. Het doel konden ze niet vinden (wel paal en lat), beetje jammer voor hun want dat waren jullie kansen. In de loop van de eerste helft werd duidelijk dat de scheids geen intentie had in een eerlijke wedstrijd en hij liet het daarom al snel bewust uit de hand lopen. Fysiek voetbal zag hij liever niet en mocht alleen in het voordeel van AWC. Ook speelde wij met een handicap, namelijk AWC mocht zoveel mogelijk in de rug duwen als ze wouden. Er was niet eens gezeur richting de scheids en we hebben netjes aangeven dat hij de wedstrijd uit de hand laat lopen als hij zo door gaat. Zijn antwoord was 10 minuten later een gele kaart geven wegens.. ehm ik heb eigenlijk geen idee, zijn uitleg was.. een mompelend en gefrustreerd iets? We hadden hier dus niets te winnen en het doel werd gewoon de wedstrijd uitspelen. De eerste helft werd overleefd en met iets gunstigere wind richting gingen we de tweede helft in.

In de tweede helft zijn we niet echt in de problemen gekomen,  en ondanks dat we een tijd lang met 9 spelers mochten spelen heeft AWC geen serieuze kans gehad. Het gevaarlijkste moment was van onze kant, maar de bal ging met hulp van de wind maar net over. Het voetbal was niet om aan te zien, maar ik vond het wel leuk om alles zo hard mogelijk weg te werken. Pas 10 minuten voor het einde kreeg de bank van AWC door dat het misschien handig was iemand daar neer te zetten voor het halen van de bal. Een beetje sneu was ook het wisselen bij AWC, 5 minuten voor tijd kwamen 2 spelers erin omdat die ook maar moesten voetballen leek het. De andere spelers in het veld waren duidelijk niet blij dat hun erin kwamen. Wou je daarom maximaal 5 wissels? Verder wil ik erop wijzen dat een comeback opmerking maken “met je haren achterover” niet echt geweldig was aangezien iedereen zijn haren (inclusief die van jou) achterover waren gewaaid. Na een helft van 55 minuten mochten we eindelijk met een 0-0 overwinning naar huis.

Normaal zou ik niet zo zeuren op een vrijwilliger, maar ik denk dat niemand op dit absurde circus zat te wachten. Dan mag meneer liever thuis blijven en dan ‘voetbal’ ik wel een keertje niet op zondag. Als de zoveelste speler van ons weer naar de grond werd gewerkt zonder dat u ook maar omkijkt snap ik ook wel dat zijn reactie een teleurgesteld ‘laat maar door spelen ja, dat doe je toch de heletijd al’ is. Of dacht je nou echt dat we nog een vrije trap probeerde te versieren? Dat waren o.a. gewoon serieuze hoofdblessures, bedankt! Om toch nog met iets positiefs te eindigen: we kregen in ieder geval geen penalty tegen, in tegenstelling tot vorig jaar waar we er twee tegen kregen, maar ook toen kon de scheids niet van ons winnen.

Graag nodig ik AWC uit over 2 weken voor een echte wedstrijd onder normale omstandigheden.