85'

Mannen zondag, 8, 7e klasse 01

6 november 2016 10:30

Bataven 8 – Batavia 3

De namen van de teams lijken op elkaar, maar dat was uiteindelijk dan ook alles qua overeenkomsten. Op een bijzonder warme dag werd er redelijk laat (12.15) afgetrapt. Binnen 2 minuten was de score al geopend. Er werd gerommeld voor de goal van Batavia en een poging tot uitverdedigen ging via Koen de goal in. Voor sommige in het veld redenen genoeg om de wedstrijd gespeeld te beschouwen. Batavia kreeg alle rust en ruimte om bijna wandelend gelijk te maken. Een simpele pass en de weg naar het doel was vrij vanaf de zijkant. 1-1. Coach Derks was niet tevreden en alle wissels moesten het om een warmlopen gaan zetten. Dit kregen de mensen in het veld ook door, en al snel werd er orde op zaken gezet. In plaats van de bal het doel inlopen kwamen er eindelijk wat rustig geplaatste schoten  op goal en gingen we met 4-1 de rust in. In de tweede helft was het klasse verschil veel te groot en had Batavia er ook geen zin meer in. Binnen 30 seconden was er via een mooie aanval al de 5-1, Batavia had de bal niet aangeraakt. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Niftrik werden er nu wel goals gemaakt.  Ik was de tel allang kwijt, gelukkig nam de scheids wel notities en was de eind uitslag 15-1. Geen idee wie de goals en assists allemaal hadden, dat mag u aan Marnix vragen. In deze ruime overwinning was er ook ruimte voor goals van spelers die normaal iets minder scoren. O.a Marnix scoorde, met een beetje hulp van de verdedging. Tijmen maakte ook zijn 2de van het seizoen. Ik ging zelf ook een keer naar voren, maar als het scoren zo makkelijk gaat wil iedereen dat liever zelf doen! En Batavia? Ach, zolang ze maar plezier hadden buiten hun nederlaag om vonden ze het wel goed hoorde ik.

SDOO 4 – Bataven 8

Weer een iets lager geclasseerde tegenstander, er zit een McDonalds in de buurt van het sportpark. Gelukkig niet in Gendt, ik weet zeker dat die de prestaties zou beïnvloeden. Warmlopen in een weiland waarna iedereen binenn 5 minuten moe is om vervolgens toch op kunstgras te mogen spelen. Tegenstander kon wel aardig voetballen, als ze het probeerde, wat ze niet helemaal deden af en toe. We waren duidelijk sterker, het duurde alleen even voor de eerste goal. De afronding was niet scherp in het begin, maar we zijn het er allemaal overeens dat we voorzetten gaan oefenen komende trainingen. Op het moment dat we 2-0 voorstonden waren er enige irritaties wat leidde tot een vrije trap en de aansluitingstreffer van SDOO. De verdediging stond te slapen bij de voorzet die kon worden binnengekopt. Een wake-up call die gehoord werd, met rust stond het 5-1. In de rust vielen we weer even in slaap, een schot van SDOO buiten 16 werd van richting veranderd en viel met geluk in de goal. Terwijl het begon met regenen gingen we weer aan het doelsaldo werken. De einduitslag was 12-2. Gebeurde er nog wat bijzonders? Roeland was er weer eens bij en pikte ook zijn goaltje mee, Luuk zijn knie heeft een iets ander formaat en kleurtje gekregen en 3 van onze aanvallers besloten ronddooltje met de keeper te doen. Ik had liever gezien dat ze niet gescoord hadden, dan was het oordeel nu vernietigend geweest.  En een van onze goals was direct uit een hoekschop, is dat de tweede keer dit seizoen? De McDonalds kreeg uiteraard een bezoekje, Sander had de dag van zijn leven met 4 goals en McDonalds na afloop.

Al met al niet wedstrijden waar me echt veel van bijgebleven is, op de grote scores na. De komende wedstrijden spelen we tegen de nummer 2 (ja, we staan nu eerste op doelsaldo!) en 3. Ik hoop dat we ook in die wedstrijden iets kunnen laten zien.