De Bataven 2 wint in de 2e ronde van de KNVB beker!

Bataven 2 (zon)

Mannen, 2, Groep 1 SR 2

23 oktober 2016 10:00

Tamer, E.

Afgelopen zondag heeft de Bataven 2 de bekerwedstrijd uit tegen DCS met 0-2 gewonnen en plaatst zich voor de volgende ronde.

Na een tweetal verloren wedstrijden in de competitie, was het zaak om vertrouwen te winnen in de bekerwedstrijd tegen DCS 3. Een ploeg met louter ervaren jongens die allemaal op niveau hebben gespeeld.

Na een stroeve start, waar het zicht door de mist, lastig was, werd goed gecombineerd en werd makkelijk gevoetbald. Daar waar er tijdens de vorige wedstrijden voor ‘moeilijke’ oplossingen werd gekozen, speelden we nu op zeker. Hierdoor verspeelde we weinig ballen en liep DCS voornamelijk achter ons aan. Echte mogelijkheden leverde dat niet op, maar we gaven ook niks weg. Er was weer controle. Mede door een sterk optreden van Sten Wissing in het doel, speelde de verdediging foutloos.

De rust werd redelijk eenvoudig, maar ook wel een beetje saai, met 0-0 gehaald. Tijdens de rust werd het één en ander omgezet, wat zorgde voor meer aanvallende impulsen. Uiteindelijk moest er minimaal 1 keer gescoorde worden. Na al een paar mogelijkheden gehad te hebben was het nu Suroesh die achter een diepte pass, via de linkerkant, aanging. Hij nam de bal goed mee, draaide op punt 16 naar z`n fijne rechterbeen en krulde de bal fraai in de verre hoek; 0-1. De verdiende voorsprong was er, maar er moest nog zeker 20 minuten gevoetbald worden. DCS drong wel iets meer aan, maar wij werden steeds gevaarlijker vanuit de counter. Eerst was het 5 minuten voor tijd A1 speler Jelle van Merm die 1;1 mistte moet de keeper, maar daarna was het Berend Nunes die wel ijzig koel bleef. Hij zorgde voor de beslissende 0-2. Niet veel later blies de scheidsrechter voor het eindsignaal.

Conclusie; een zakelijke, sterke overwinning tegen een ervaren ploeg. Gezien de onervarenheid van onze ploeg vandaag met 3 jongens uit het 3e en 1 uit de A1, een goede prestatie!

Aanstaande zondag wacht de loodzware uitwedstrijd om 10.00 uur tegen Concordia Wehl.

Opstelling: Sten Wissing, Jari Wissing, Fabian, Tim, Sjoerd (`46 Teun Obdam), Lars, Jip Bosma, Suroesh, Jordy, Berend, Jesse (`65 Jelle van Merm)