Assist: Ties Huisman

Onder 13 zaterdag, JO13-2, 2e klasse 05

8 oktober 2016 9:30

Het was zaterdagochtend 8 oktober fris maar wel droog en niet te vergeten, heel belangrijk, echt gras waar onze jongens op mochten voetballen. De harde kern van de ouders was aanwezig, sommige met geschoren kop anderen met capuchon en één maakte zelfs een stuiter dansje (Mattheu).

Maar nu waar het om gaat, door de blessures van Vin en Tim, hadden we,  om het met de namen niet moeilijk te maken, Tim (Joosten) gevraagd voor versterking. En Wim was bereid om te vlaggen.  Langs de lijn vonden we hem goed genoeg om als vaste vlagger voor het team door te gaan, dus Wim?! Met Ties in de wissel begonnen we aan de wedstrijd.

Na de eerste aftrap was het Daaf die een goal maakte in de eerste minuut 0-1. Meteen kwam ESA met een antwoord, maar was het Yuen die een goal voorkwam van de tegenstander. Langs de lijn werd al gezegd, “die gastjes zijn zo slecht nog niet!” “We snappen niet dat zij nog nooit een goal gemaakt hebben deze competitie”.  Maar onze jongens staan achterin hun mannetje wel. En voorin ook.  Rigo maakte de 0-2, een echt ‘René van der Gijp’ doelpunt. Vervolgens maakte  Rigo de 0-3 en krijgt een publiekswissel. Ties werd spits en Ruben/Daaf wisselden regelmatig van positie links-/rechtsbuiten. Dit bracht verwarring bij de tegenpartij en Daaf zag zijn kans en maakte de 0-4. Vervolgens kregen we een hoekschop met Ruben achter de bal. Hij gaf hem mooi voor, maar ….. Ruben gaf nog een keer voor maar ……….. De bal kwam weer terug bij Ruben, hij gaf hem nog een keer voor EN ……. Jort kopte de bal in het net 0-5. Maar Ruben wilde zelf ook en maakte 0-6. Er kwam nog een hoekschop genomen door Ruben, met uiteindelijk een mooie redding van de keeper.

Rust………

In de tweede helft geloofde ESA er weer in en haalde er meteen een hoekschop uit. Maar de achterhoede stond als een huis met grote Willem en de gretige Willem en de snelle Gijs en de lange Tim, maar ook Sem,  Twan en Jort stonden hun mannetje. Twan scoorde als eerste in de tweede helft 0-7. Toen dachten onze jongens: wij willen zelf ook scoren en kwamen er veel individuele acties die op niets uitliepen. Vervolgens kregen we een hakballetje van Rigo wat in het netje belande 0-8. Rigo maakte ook 0-9 mooi afgelegd door Ties. Vervolgens kwam er een uitbraak van ESA, waaruit Sander scoorde. Het eerste doelpunt van ESA dit seizoen! Daaf maakte nog de 1-10 en Rigo 1-11.

Het was een leuke/ gezellige wedstrijd met een mooi resultaat. Een verlaat verjaardagscadeau voor André. Alsnog Proficiat!! Hiep hiep Hoera!

Dit was het verslag, met de groeten van Nanda.