... (penalty)
95'

Mannen zondag, 8, 7e klasse 01

16 oktober 2016 9:45

Als je naar de stand (klik!) in de competitie kijkt dat lijkt het al duidelijk welke teams er dit seizoen bovenin gaan staan en als eventuele concurrenten beschouwd mogen worden. Voor ons volgde er dus 2 wedstrijden die het stempel ‘lastig’ of iets in die richting krijgen. Vind ‘toppers’ toch een iets te groot woord voor de 7de klasse.

Bataven 8 – Blauw Wit 10

Begin je om 12:15 ipv. 11:45 en dan zit je alsnog op de kleedkamer te wachten. Luuk had er zin in, want die besloot in zijn enthuousiasme een half uur te vroeg aanwezig te zijn. Wij hadden genoeg spelers om de bank behoorlijk te vullen, Blauw Wit daarentegen niet, klein voordeeltje! De wedstrijd begon nogal gelijk op met het meeste gevaar vanaf onze kant. Al vroeg in de wedstrijd kregen wij een penalty. Het enige wat de verdediger van Blauw Wit raakte was onze aanvaller en de bal zelf rolde rustig de achterlijn over. Colin nam de penalty, maar de keeper van Blauw Wit wist er nog een hand half tegenaan te krijgen! Daarna was hij de bal echter kwijt en was Remco er het eerst bij om de bal vanaf 5cm in te schieten. Volgens Colin was dat niet nodig want de bal was er vanzelf ook wel ingerold, kon ik zelf niet zien vanaf waar ik stond, voor mij telt de 1-0. Geen erg overtuigende ruststand, maar het spel was goed en Blauw Wit had eingelijk geen kans gehad nog.

In de tweede helft lag het initatief weer vooral bij ons, Blauw-Wit voetbalde goed mee maar nog steeds geen kansen of gevaarlijke doelpogingen van hun kant. De keeper van Blauw-Wit had goede reddingen, waardoor de bevrijdende goals toch uitbleven. De ene keer dat hij de bal niet onder controle kreeg was Koen attent om er 2-0 van te maken met een intikker. Ook raakte we de paal nog een keer uit een vrije trap van Bram V. 10 minuten voor tijd werd het alsnog onnodig spannend, na een goede solo op links werd de bal voorgegeven en ontsnapte een aanvaller van Blauw-Wit voor de eerste keer aan de aandacht van de verdediging. Oog in oog met de keeper was het Roland die voorkwam dat Edwin op de proef gesteld kon worden, maar hij raakte daarbij de bal niet. De penalty verdween via het midden in de goal, 2-1. Het magische van voetbal is natuurlijk dat de tegenstander dan ineens wel kan aanvallen in die laatste minuten om een gelijkmaker te forceren. Die kwam er niet, in de laatste minuut was er nog een gevaarlijk moment maar de 3 punten bleven in Gendt.

Goals/opstelling, klik hierop!

DIO ’30 4 – Bataven 8

Leuke tijd toch? Half 9 aanwezig. Iets minder drinken de avond van te voren is het advies dat ik tevergeefs wil meegeven. Mocht u overigens ooit het idee krijgen om in een koeienpak carnaval te vieren dan raad ik dat af.  Ook wil ik vooraf even kwijt dat het de taak is van de scheidsrechter om dingen te zien en erover te oordelen. Dat de scheids een keer iets mist komt natuurlijk voor, maar om meer dan 5x aan te moeten horen “ik stond te ver”, of “ik zag het niet” als excuses zet genoeg vraagtekens. Er is ook een assistent die het wel ziet, maar die zag hij dus ook niet..

Mooi weer was voorspeld, maar daarvoor was het ook te vroeg. Wel het ideale tijdstip voor een laagstaande en felle zon. We begonnen slap aan de wedstrijd, of beter gezegd slecht, en dat zo een half uur lang. Het was DIO die het gevaarlijkst was, maar met de kansen die ze kregen waren ze slordig. Iets wat nauwelijks een kans te noemen was verdween al wel snel in het goal. Een corner werd bij de eerste paal verlengd en zo stonden we 1-0 achter. Vlak erna werd het 2-0 voor DIO want Edwin liet de bal uit zijn handen glippen waardoor de tegenstander rustig vanaf de 5 de bal kon binnenschieten/lopen/rollen. We herpakte ons weer een beetje en na een diepe bal kon Colin 1 op 1 met de keeper overtuigend de bal in de verre hoek werken.

Optimistisch op basis van het laatste kwartier gingen we de tweede helft in om de achterstand weg te werken. DIO had andere plannen en via de counter was, na Gidion met 2 handen weg te duwen, de weg naar het doel vrij voor de 3-1. Van een opstelling of spellijn was weinig meer over van beide teams in de tweede helft. Er was veel ruimte op het middenveld, en Remco kon de 3-2 maken door van buiten de zestien te scoren met een laag hard schot. Diezelfde Remco maakte uit een vrije trap de gelijkmaker, de trap scheen niet houdbaar te zijn voor de doelman van DIO. In al die tijd raakte DIO ook nog een keer de paal, en kregen ze eindelijk na al die overtredingen toch een keer geel. Het was Jelle die vlak voor tijd de 4-3 voor ons maakte na een mooi steekballetje. Ver in blessuretijd kreeg DIO een penalty (meer penalties tegen dit seizoen dan de afgelopen 2 jaar geloof ik). Er werd geduwd wat leidde tot een handsbal, maar waarschijnlijk zou iedere thuisscheidsrechter hem gegeven hebben en het was ook wel terecht. Op basis van de wedstrijd is een gelijkspel een terechte uitslag, een beetje zuur omdat we uiteindelijk toch op weg waren naar een overwinning.