Bram Verhoeven (afstandschot)

Mannen zondag, 8, 7e klasse 01

25 september 2016 11:45

Seizoensstart Bataven 8!

Het is al bijna Oktober! Wat betekent dat het seizoen allang gestart is, dus even snel verslag doen van de voorbereiding en de inmiddels drie gespeelde competitie wedstrijden!

Normaal begin je een seizoen paar weken van te voren met een training, wij met een oefenwedstrijd op woensdagavond tegen Eendracht Arnhem. Maar waar zijn alle ballen gebleven van de zomer? Nu kon Ed niet ingeschoten worden en stonden we daarom met 2-0 achter binnen 5 minuten. Einduitslag: 6-4 in het voordeel van Eendracht Arnhem. De tweede oefenwedstrijd was tegen Orion, even improviseren met de scheidsrechter en helaas een 3-1 voorsprong toch nog weggeven, uitslag: 3-3. Laatste voorbereiding was de jaarlijkste pot tegen GVA, bij vlagen hadden we het lastig en kwamen ook 1-0 achter, uiteindelijk toch een comfortabele 3-1 overwinning

De competitie, toch nog op het laaste moment in de regio Nijmegen geplaatst, phew! Zitten flinke afstandjes tussen maar dat moet geen probleem zijn, de nieuwe coach heeft alle reistijden berekend met google maps. Verder zijn de meeste teams onbekend voor ons.

Bataven 8 – Valburg 2

De eerste wedstrijd was thuis tegen Valburg 2. Het was even aftasten in het begin wat de krachtverhouding was. Die bleek in ons voordeel te zijn, maar dan kwamen we toch 1-0 achter. Nadat we meerdere keren de bal niet wegkregen werd een schot licht van richting veranderd waardoor Edwin er niet meer bij kon. Intussen verrichtte de keeper van Valburg af en toe miraculeuze dingen, hoewel z’n team liever (en ik parafraseer) zag dat de reddingen bewaard bleven voor een ‘wedstrijd die ze wel konden winnen’. Na een communicatiefout achterin bij Valburg kon de gelijkmaker binnengeschoten worden en al snel naar rust stond het 4-1 voor ons en was de wedstrijd gespeeld.

(doelpunten: Thomas D, Tijmen, Koen, Sander. Dit kan je tegenwoordig ook zien door op de uitslag van de wedstrijd te klikken op de site ergens!)

Millingen SC 6 – Bataven 8

Kijk voor de grap eens op google maps of een andere kaart en vergelijk de hemelsbrede afstand naar Millingen met de route die je daadwerkelijk moet rijden. Mooi nieuw complex daar overigens. We speelde dominant positiespel en kregen alle ruimte om rond te tikken. Goals bleven in de eerste helft achterwege, het bleef bij 1-0. In de tweede helft werd er meer gescoord al was de wedstrijd best lam na de goals. We kregen ook nog een penalty tegen, Gijs besloot een flinke duw terug te geven in eigen strafschopgebied nadat hij zelf geduwd werd. Einduitslag: Millingen 1 – 5 Bataven.

(doelpunten: Koen 2x, Jelle 2x, Thomas D. Vier van de goals waren een assist van Colin)

Bataven 8 – Lienden 2

Nee, Hans Kraay was niet aan het scouten langs de lijn, als hij er wel had gestaan had hij gezien hoe onze nieuwe shirts, broekjes en sokken ingewijd werden met flink wat goals. Al snel was het 2-0 (1-0 van Koen), het zou fijner zijn als Luuk intikkers bij de 2de paal niet via binnenkant 1ste paal maakt volgende keer, maargoed de bal zat erin. Daarna viel het even droog, maar uiteindelijk was er nog een goal van Bram V (hij probeerde al een paar keer  corners in een keer binnen te draaien). Het was bedoeld als een voorzet, dat was het niet tot frustratie van Bram (JU!), maar de bal vloog de verre kruising in. Ook goed toch? In de eerste helft waren er verder goals van Gidion (kopbal) en 2x Rens (na wat pech in de eerste wedstrijden toch de goaltjes nu). Ruststand 6-0. Omdat iedereen fit was en graag z’n nieuwe shirt in ontvangst nam hadden we bijna een volledige selectie en vonden er 7 wissels plaats in de rust. De score liep uit naar 7-0, 8-0 (Koen en Luuk) en de lamheid sloeg toe. Ikzelf wou toch graag de 10 op het denkbeeldige scorebord zien, waar ik in de laatste 10 minuten ook voor gezorgd heb. Hierna had de scheids er ook wel genoeg van en was het de grootste overwinning in jaren. 10-0!

Goals van: kan je als het goed zien hierboven, komen Gidion en Rens (2x) bij, als het goed is kunnen ze de volgende keer wel in dat systeem!

Als het seizoen zo voorgezet wordt gaan de verslagen alleen bestaan uit de vele goal beschrijvingen! Volgende week hebben wij een rustdag en over twee weken spelen we thuis tegen Blauw-Wit 10.

(Zoals altijd word ik hier niet voor betaald :( dus grammaticale, spellings en typfouten voorbehouden.)