Onder 13 zaterdag, JO13-2, 2e klasse 05

17 september 2016 8:30

Stef Kregting

Opstelling

Zaterdag 17 september de tweede wedstrijd van de competitie staat op het programma, thuis tegen Bemmel JO13-2. Na een verloren wedstrijd van afgelopen week wilden onze jongens natuurlijk revanche.

Het is 08:30 en de wedstrijd begint. Bemmel zit er gelijk goed op, maar we zijn er klaar voor.

Na een mooie pass van achteruit weet Ties de bal in het goal te schieten en de 1-0 is een feit. De volgende actie wordt weer ingezet, Willem schiet naar Daaf, Daaf speelt de bal door naar Ties en deze weet hem voor de tweede keer achter elkaar in het goal te schieten. 2-0 voor onze jongens, Bemmel laat het er niet bij zitten en pakt het spel weer op. De bal wordt door de verdediging niet goed weggewerkt en door een klutsbal is het een goal voor Bemmel 2-1.

Vervolgens probeert Daaf het met een schot, helaas op de paal. Het spel gaat verder Twan weet de bal op het middenveld af te pakken en geeft een mooie steekpass op Daaf, Daaf schiet en het is 3-1. Bemmel blijft druk geven en probeert het met een schot, de bal komt op de paal. De Bataven moet wel blijven opletten, Bemmel blijft de druk opvoeren. Bemmel krijgt kans op kans maar een doelpunt blijft uit. Met 3-1 gaan we de rust in.

De tweede helft is begonnen, zouden de jongens dit wel weten? Het lijkt er op alsof ze nog niet helemaal beseffen dat de tweede helft begonnen is en Bemmel scoort vrij snel de 3-2. Kom op jongens! Nog steeds is de Bataven nog niet goed wakker en scoort Bemmel weer een goal 3-3.

Ze beginnen in te zien dat er iets moet gebeuren, Rigo schiet de 4-3 in. Bemmel blijft druk op de Bataven geven, maar de jongens letten goed op en poetsen alle ballen weg. De keeper van Bemmel krijgt een terugspeel bal, maar weet deze niet goed weg te werken. De bal valt in de voeten van Ties en deze heeft zijn derde doelpunt van de wedstrijd binnen, het staat 5-3. Er volgt een handsbal van de Bataven en Bemmel krijgt een vrije trap op de 16 meter lijn. De muur wordt goed neergezet, Bemmel schiet en de bal verdwijnt naast het doel van Yuen. Vervolgens wordt de bal niet goed weggewerkt door de Bataven en  Bemmel neemt het over. Een schot op doel volgt, Yuen houdt de bal er mooi uit, de bal komt helaas voor de voeten van een andere speler van Bemmel en deze weet er wel raad mee en schiet, door een klust komt de bal helaas toch in het doel 5-4. Het blijft ongemeen spannend!!

Daaf en Rigo spelen de bal goed over en Rigo weet het 6de doelpunt te scoren. Niet veel later weet Bemmel door een mooie lobje de bal in het doel te werken, 6-5.

De scheids fluit af en de eindstand is 6-5 voor de Bataven. Lekker gespeeld en goed gevochten, jongens gefeliciteerd met de eerste overwinning van de competitie. Mogen er nog maar veel volgen!

Op naar volgende week, uit bij GVA. Succes jongens.