Onder 17 zaterdag, JO17-3, 4e klasse 14

10 september 2016 14:30

Harrie van Moerkerk

Opstelling

Als aller eerste willen wij als JO17-3 de familie, kennissen en vrienden van de overleden Piet Janssen heel veel sterkte wensen met het grote verlies van Piet! Hiervoor hebben wij ook uit respect voor de wedstrijd een 1 minuut stilte gehouden.

Op 10 September 2016 stond dan de aller eerste competitie wedstrijd op het programma tegen v.v. Dieren  JO17-3. Fijn dat we de competitie op eigenveld konden beginnen. We stonden ingedeeld op veld 2 en de Bataven JO17-3 was het enigste team die om 14:30 moest spelen op sportpark Walburgen dus na een gesprekje van onze hoofdcoach mochten we dan toch nog op veld 1 spelen!  Vandaag waren alleen Stef Kregting, Willem Peters en nog altijd de geblesseerde Ivan de Jong verhinderd. Op de vrijdag avond training waren er 3 jongens van de JO17-4 bij de training aangesloten en werd er aan die 3 spelers gevraagd of ze mee wouden doen. En natuurlijk zeiden ze ja tegen de JO17-3 want wie wil er nou niet mee doen. Idse Kuijper, Jarno Vos en Anass waren de 3 toppers die mee wouden doen.

Na de 1 minuut kon Harrie van Moerkerk de wedstrijd starten om 14:30. Todor, Anass en Idse begonnen op de bank. Al snel was te zien dat de voorhoede van Dieren aardig snel was en er werd 1 diepe bal gestuurd en de nummer 10 van Dieren kon hard door rennen en hij was net iets te snel voor Bas en zo was het al snel 0-1. De Bataven draaide meteen weer om en probeerde te voetballen. Er werden geprobeerd kansen te creëren maar het lukte niet. Na 20 minuten had de scheidsrechter even een drink pauze ingelast vanwege het warme weer. Het spel ging weer snel door na het drinken. Na 30 minuten kwam er een diepe bal op de ingevallen Anass op rechtsbuiten en hij versierde na een goede actie een corner. De corner werd genomen door Nick Kersten en in het strafschop gebied werd Tijn hard onderuit geschopt en Harrie legde de bal op de stip. Todor de penalty nemer van de JO17-3 mocht aannemen voor de penalty. Todor bleef rustig en schoot de bal in de hoek van de goal. 1-1. De Bataven bleef nog even aanzetten maar Dieren was net een stapje beter dan de Bataven, en zo werd het al snel 1-2,1-3 en ook nog eens 1-4. De Bataven probeerde nog kansen te creëren maar het lukte allemaal niet. Scheidsrechter Harrie floot af voor de rust en de Bataven stond met 1-4 achter. De Bataven moest snel iets doen wouden ze nog een kans hebben tegen Dieren. Na een goede speech van trainers Adrie Kregting, Hans Kregting en Ivan de Jong moesten de jongens het veld weer op. De Bataven had er weer vertrouwen in en ging er weer tegen aan in de 2e helft. De aftrap werd genomen en er werd achterin rustig overgespeeld. Bob kreeg de bal aangespeeld en prutste achterin met de bal waardoor een speler van Dieren de bal kon afpakken en scoorde na 1 minuut al de 1-5. De Bataven kreeg in de 2e helft de overmacht. Er kwam meer ruimte, er werd meer overgespeeld en het spel werd beter. Jarno pakte de bal af en gaf een heerlijke bal diep op Rik en die rende de verdediging eruit en maakte met een simpel tikje de 2-5. De Bataven kreeg hoop, maar moesten nog steeds opletten op counters, maar onze keeper Nick Aarntzen stond goed op te letten en had een paar goede reddingen. Een paar minuten voor tijd kreeg de Bataven een corner, de bal ging in de 16 in de kluts en Koen dacht, ik ga maar eens schieten. De bal was niet heel hard geschoten, maar gelukkig stond onze Tijn goed op te letten tikte de bal nog net aan en werd de bal van richting veranderd keeper kansloos, 3-5. Niet veel minuten daarna floot Scheidsrechter Harrie de wedstrijd af. Jammer dat we verloren hadden maar Dieren was net een stapje te hoog. Volgende week de uitwedstrijd tegen Angerlo Vooruit JO17-2G en dan gaan we er weer vol voor. Iedereen die tot hier nog leest een hele fijne dag toe gewenst en tot de volgende keer!