Onder 15 zaterdag, JO15-1, 1e klasse 23

3 december 2016 13:15

Ocalan, A.O.

Opstelling Bataven JO15-1

De Bataven JO 15-1 heeft in de voorwedstrijd van de El Clàsico (Barcelona – Real Madrid 1 – 1) geen kind gehad aan Jonge Kracht. De derby was zeer éénzijdig. De gasten trokken een ‘’Zandse muur’’ op, maar het was voor de Batavieren geen probleem deze te slechten. Het uiteindelijke eindresultaat was een 7 -2 overwinning. De Bataven doelpunten werden gescoord door Cas Vermeulen (3x), Cas Rasing (2x), Bas Wolffensperger en Sten Basten.

Huissen, 3-12-2016 – Vandaag stond de derby tegen Jonge Kracht op het programma. Dit zijn altijd speciale wedstrijden. Veel spelers kennen elkaar van school en veel supporters kennen elkaar van vroeger of zijn bekenden van elkaar. De Bataven kon nog niet beschikken over keeper Niels. Hij kampt nog met een hamstringblessure. Zijn vervanger is Nevin Sanchez van de JO15-4. Met Nigel, Ivo en Sander op de bank, floot de scheidsrechter op een zonnig sportpark Schalkshof voor het begin van de wedstrijd.
Vanaf het begin was duidelijk wie de bovenliggende partij was. De Bataven drong Jonge Kracht gelijk terug op eigen helft. De eerste kansen regen zich aan één. Daan, Bas, Cas V. en Tieme hadden de mogelijkheid om de score te openen. Jonge Kracht ging over tot een soort handbalopstelling. Ze trokken net voor het 16 meter gebied een soort Zandse muur op. Het duurde tot halverwege de eerste helft toen die muur eindelijk voor de eerste keer werd doorbroken. Cas V. speelde zich zo’n 20 meter voor het doel vrij en schoot met links schitterend diagonaal in de winkelhaak: 0 – 1. De ban was gebroken. Nog geen minuut later was het weer raak. Assistkoning Tieme legde een vrijetrap vanaf rechts panklaar op de inlopende Bas: 0 – 2. Onze jongens combineerde naar hartenlust. Jonge Kracht werd helemaal zoek gespeeld. Keeper Nevin hoefde nog niet in actie te komen, omdat de bal steeds weer op de helft van Jonge Kracht werd veroverd. De verdedigers Sten, Cas V, Noah en Dylan konden constant  tegen de middenlijn aan spelen en stonden vaak aan het begin van een nieuwe aanval. Ze zochten dan de combinatie met de middenvelders Tieme, Cas V. en Bas. Die op hun beurt dan weer een aanspeelpunt zochten in de aanvallers Olaf, Daan en Yoël. Het was Yoël die uit een mooi uitgespeelde aanval de bal tegen de lat schoot. Even later was het wel raak. Cas V. kon tussen twee verdedigers richting het doel lopen. De verdedigers trokken aan de noodrem: Penalty! Dit klusje werd gedecideerd uitgevoerd door Cas R.: 0 – 3. Vanaf de aftrap ging de Bataven weer ten strijden. Het was weer Cas R. die gevaarlijk voor het Huusense doel op dook en de 0 – 4 binnen schoot. In deze fase van de wedstrijd was het echt genieten voor het publiek. Toch uit het niets scoorde Jonge Kracht voor rust nog. Balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat de nummer 7 van Jonge Kracht alleen op Nevin af kon gaan. Hij faalde niet: 1 – 4.
Na rust kwam Ivo voor Bas en Nigel voor Yoël. De Bataven ging door met waar het de eerste helft gebleven was: Aanvallen. Al snel in de tweede helft was het Tieme die de bal in loop van Cas V. mee wist te geven. Schuin voor de keeper schoot hij diagonaal raak: 1 – 5. Daarna kwam Sander voor Daan. Halverwege de tweede helft geloofden beide ploegen het wel. De Bataven kreeg nog wel kansen, maar het spel werd iets slordiger. Dit leverde pardoes nog een doelpunt voor Jonge Kracht op. Uit een scrimmage voor het doel van de Bataven werd uiteindelijk gescoord: 2 – 5. Door dit doelpunt werden onze jongens weer even wakker geschut en ging het gas er weer op. Cas V. schoot uit de tweede lijn de 6 – 2 binnen en het slotakkoord was voor Sten. Hij tikte een terug gelegde bal van alweer Tieme binnen: 2 – 7. Daarmee vond de scheidsrechter het genoeg geweest en konden onze jongens terug kijken op weer een schitterde overwinning. De tweede plaats is vaster in bezit gekomen en AVW voelt de druk toenemen.  Klasse gedaan jongens. Volgende week kan de eerste seizoenshelft in stijl worden afgesloten, thuis tegen ESA.