Onder 15 zaterdag, JO15-1, 1e klasse 23

26 november 2016 12:00

Driessen, D.

Opstelling

Gendt, 26-11-2016 – De Bataven JO 15-1 heeft korte metten gemaakt met concurrent ONA’53. In deze wedstrijd leek de strijd niet te gaan tussen de nummer 2 en 3 van de ranglijst. Het krachtverschil was enorm. Bij tijd en wijle speelden de oranje-zwarte machine de tegenstander helemaal zoek. Met een ruststand van 5 – 0 was de wedstrijd al gespeeld. Uiteindelijk verdubbelde de Bataven de score, wat een 10 – 0 eindstand opleverde. De Bataven doelpunten werden gescoord door Cas Vermeulen (4x), Bas Wolffensperger (2x), Cas Rasing (2x), Ivo Melchers en Daan Janssen.

Gendt, 26 – 11-2016 – Op een mistig sportpark Walburgen stond de kraker Bataven tegen ONA’53 uit Wageningen op het programma. De nummers 2 en 3 van de ranglijst. Beide ploegen vergaarden 22 punten uit 10 wedstrijden. Bij de Bataven was keeper Niels op de laatste training geblesseerd geraakt aan zijn hamstring en Sander was afwezig wegens ziekte. Sander Broer (JO 15-2) en Xam Kramer (JO 13-1) waren hun vervangers. Om 12.00 uur floot scheidsrechter Driessen voor het begin van de wedstrijd. De Bataven nam gelijk het heft in handen, zonder echt gevaarlijk te worden. De eerste echte wapenfeiten kwamen van ONA. Tot twee keer toe kwam de rechtsbuiten van ONA schuin alleen voor Sander. De eerste keer moest Sander gestrekt naar de hoek en tweede keer ging de bal over. Daarna had ONA nog een schietkans van dichtbij, maar deze ging ook over. Het leek dus de eerst 5 minuten een lastige middag te worden, maar niets was minder waar. De eerste kans van de Bataven in de achtste minuut was gelijk raak. Met een schitterde combinatie over rechts wist Tieme de diepgaande Ivo te bereiken. Ivo aarzelde niet en schoot prachtig de 1 – 0 in de touwen. De Bataven had de smaak te pakken. De druk op het ONA doel bleef aanhouden. Na enkele corners was het Bas die een afvallende bal het beste inschatte en raak kopte: 2 – 0. ONA was wel fel en gretig, maar kwamen elke keer een pas te laat. Na ruim een kwartier ging Cas V. er op rechts doorheen en legde de bal terug op Bas. Bas wist hier wel raad mee en scoorde zijn tweede: 3 – 0. Als onze jongens dit maar vast kunnen houden? Cas R. kon constant mee inschuiven, omdat Noah, Dylan en Ivo hun directe tegenstanders in de achterzak hadden. Daarnaast stonden ze ook vaak aan het begin van een schitterde aanval. Op het middenveld combineerde Sten, Tieme, Cas V. en Bas net of ze aan het trainen waren. Voorin waren Nigel en Daan de aanspeelpunten voor de opkomende middenvelders. Niemand op de tribunes had het idee dat ze naar een wedstrijd van de nummer 2 en 3 van de ranglijst zaten te kijken. ONA probeerde het wel, maar werd niet meer gevaarlijk. De Bataven wel. Na een half uur was het weer een mooie aanval over rechts. Nu was het Sten die mooi doorging en de bal panklaar voor Cas R. legde: 4 – 0. Nog voor rust werd het zelfs 5 – 0. Tieme wist een corner strak bij de eerst paal te trappen, waar de inkomende Cas V. fraai raak wist te koppen. ONA werd in  de eerste helft gedeclasseerd. Zou de wedstrijd in de tweede helft, na een donderspeech van de trainer, nog kunnen kantelen? Bij het begin van de tweede helft kwam Yoël in het veld voor Nigel. De Bataven ging in de tweede helft door met waar het de eerste helft gebleven was: Aanvallen. ONA probeerde het nog even, maar al snel wist Cas (R) Cas (V) te bereiken, die uit de draai raak schoot: 6 – 0. Als de wedstrijd al niet gespeeld was, dan was het nu definitief. Het kleine beetje bezieling was weg bij de ploeg uit Wageningen. Olaf kwam in het veld voor Dylan. Het optreden van Olaf duurde helaas maar 10 minuten. Ongelukkig kreeg hij een bal hard in zijn gezicht en met dit koude weer is dit extra vervelend. Xam kwam voor hem in het elftal. De laatste 10 minuten waren de kers op de taart. De Bataven scoorde nog vier keer en liep uit naar maar liefst 10 – 0. De doelpunten werden gescoord door Cas V. (2x) met een volley en een schot, Daan uit weer een schitterende Romario de Sousa Faria solo en Cas R. met een achterover geschoten bal die in de hoek plofte. Wat een wedstrijd jongens. Het publiek heeft genoten van deze fantastisch voorstelling. Probeer dit nog twee wedstijden vast te houden tot de winterstop. Eerst wacht volgende week de derby in Huissen tegen Jonge Kracht .