Assist: Tieme Brom

Onder 15 zaterdag, JO15-1, 1e klasse 23

12 november 2016 12:45

Giezen, T.

Westervoort, 12-11-2016 – De Bataven JO 15-1 heeft zich gerevancheerd van de ongelukkige nederlaag van vorige week tegen SCE. Onze jongens lieten in Westervoort niets aan het toeval over. In een éénzijdige wedstrijd werd het maar liefst 0 – 12, na een 0 – 7 ruststand. In de eerste helft raakte onze keeper Sander Broer zelfs geen één keer de bal. Bij de Bataven scoorde acht verschillende spelers, t.w. Cas Vermeulen (3x), Bas Wolffensperger (2x), Sten Basten, Cas Rasing, Yoël Guijt, Sander Rasing, Nigel van Os, Tieme Brom en Daan Janssen.

Westervoort, 12 – 11-2016 – Na de kater van vorige week, vertrokken de staf en de spelers volle goede moed richting Westervoort. Keeper Niels kon er helaas niet bij zijn wegens ziekte. Sander van JO15-2 was zijn vervanger. Ook trainer Kees was er niet bij. Hij kwam vanuit de taugé vast te staan op de A325 en kon Westervoort niet op tijd bereiken. Met Olaf, Nigel en Noah in de wissel floot scheidsrechter Giezen om 12.45 uur voor het begin van de wedstrijd. Westervoort werd direct vastgezet op eigen helft. Het duurde dan ook niet lang voordat de score werd geopend. De eer was aan Sten, die met een mooie solo de keeper kansloos liet: 0 – 1. De Bataven ging door. Ze wilden de score zo snel mogelijk opvoeren. Niet  zoals de wedstrijd van vorige week, toen teveel kansen werden gemist. Als snel bleek dat Westervoort mee wilde werken aan een makkelijke middag. Na ruim tien minuten scoorde Bas, door afvallende bal uit een corner lekker binnen te schieten: 0 – 2. Even later was het de beurt aan Cas V, die door de Westervoort defensie soleerde, de keeper omspeelde en scoorde: 0 – 3.  De wedstrijd was binnen een kwartier al gelopen, maar de eindstand was nog lang niet bereikt. Onze jongens speelden zich lekker warm, behalve keeper Sander B. en grensrechter Jos. Die hoefden niet veel te bewegen. Sander heeft in de eerste helft geen enkele bal met de handen of voeten geraakt. Achterin hadden Dylan, Cas R, Sten en Ivo een heerlijke middag. Ze waren meer aan het aanvallen dan aan het verdedigen. Het was wachten op meer doelpunten. Binnen vijf minuten werd drie keer gescoord. Eerst was het Cas V. die uit de draai in de korte hoek de  0 – 4 scoorde. Even later draaide Cas een corner ineens in de verre hoek. De meegelopen Cas R. kreeg het doelpunt op zijn naam, omdat hij de bal nog met zijn haardos beroerde: 0 – 5. Bijna vanaf de aftrap werd met een mooie combinatie op rechts Sander R. diep gestuurd, die de bal panklaar voor legde op wederom Cas V.: 0 – 6. Het was nog steeds geen rust en Westervoort lag al knock-out. Het was Yoël die via via de bal op links voor de voeten kreeg en knap diagonaal binnenschoot en daar mee de ruststand op 0 – 7 bracht.
Na rust kwam Nigel voor Cas V. Binnen een minuut kreeg keeper Sander B. zijn eerste bal teruggespeeld. De aanval die daarop volgde was gelijk raak. Op links werd Bas diep gestuurd. Zijn voorzet kwam voor de voeten van Sander R, die niet aarzelde en gedecideerd binnen schoot: 0 – 8. Olaf kwam in het veld voor Cas R. Westervoort probeerde meer over de middenlijn te komen, maar potten konden ze niet breken. Het meeste publiek stond rondom de Westervoort helft geposeerd om zo de wedstrijd van dichtbij te kunnen volgen. Het volgende doelpunt werd ingeleid door Olaf, die met een prachtige pass Nigel wist te vinden. Met een technisch fraaie volley schoot hij de bal over de keeper in het doel: 0 – 9. De supporters (van de Bataven) scandeerde 10, 10, 10…..En ja hoor, ze werden op hun wenken bediend. De keeper van Westervoort wilde in deze Sinterklaastijd ook nog wel even meehelpen. Hij schoot de bal in de voeten van Tieme, die het cadeautje met alle plezier uitpakte: 0 – 10. Al zeven verschillende spelers stonden op het scorebord, maar onze spits Daan nog niet. Daar maakte hij met een schitterde solo een einde aan. Op Romario-achtige wijze soleerde hij door de Westervoort verdediging en verschalkte de keeper met een schuiver in de verre hoek: 0 – 11. Noah kwam na zijn blessureleed nog in het veld voor Sten. De wedstrijd liep naar zijn einde. De spelers van Westervoort waren helemaal murf. Het slotakkoord kwam uit een corner. Tieme wist met alweer een goede corner het hoofd van Bas te bereiken, die in de verre hoek raak kopte: 0 – 12. De tegenstand was vandaag minimaal, maar je moet het nog wel even doen. Knap gedaan jongens. Nu een weekje rust en dan de kraker thuis tegen ONA’53.