...

Onder 15 zaterdag, JO15-1, 1e klasse 23

5 november 2016 12:15

Lozekoot, J.J.T.

Gendt, 05-11-2016 – De Bataven JO 15-1 heeft tegen middenmoter SCE uit Nijmegen niet kunnen winnen. In een wedstrijd die je als speler niet vaak hoopt te spelen, trok de Bataven met 3 – 4 aan het kortste eind. Heel ongelukkig en slordig liepen onze jongens de hele wedstrijd achter de feiten aan. Tot drie keer toe wisten ze terug te komen van een achterstaand, maar het vierde tegendoelpunt vlak voor het einde werd fataal. De Bataven doelpunten werden gescoord door Sten Basten, Cas Vermeulen en Bas Wolffensperger.

Gendt, 5 – 11-2016 - Na een vrij weekend kon vandaag weer lekker gebald worden. De jongens hadden er zin in. SCE uit Nijmegen kwam op bezoek. Altijd een lastige ploeg om tegen te voetballen. Pechvolgel Noah was weer geblesseerd geraakt. Verder moesten Nigel en Yoël net voor de wedstrijd afhaken. Geen wissels, wat nu? Gelukkig kon Xam van de JO13-1  op de bank plaats nemen. De Bataven begon vol op de aanval. Dat leverde in de eerste minuut al een gevaarlijke situatie voor het SCE doel op. Even daarna werd duidelijk dat de nummer 11 van SCE de opgevoerde brommer had meegenomen naar Gendt. Hij liet onze verdedigers zijn hakken zien en rondde beheerst af: 0 – 1. De Bataven bleef aanvallen. Dat leverde diverse kansen op voor Olaf, Cas V. en Cas R. Echter de SCE doelman leek voorlopig onklopbaar. Tot de 14de minuut. Weer een goede corner van Tieme kwam op het hoofd van de goed vrijgekomen Sten. Hij knikte mooi binnen: 1 – 1. De Bataven bleef de betere ploeg, maar de bal wilde er niet in. Na een klein half uur spelen kreeg SCE weer een uitval. De aanval werd echter door een perfecte sliding op de bal onderbroken door Sten. Wat doet de scheids nu? Hij geeft een penalty. De SCE aanhang is ook blijf verrast. De penalty wordt benut en de oranjehemden staan weer op achterstand: 1 – 2. Weer moet de Bataven in de achtervolging.
Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. De Bataven in de aanval en SCE loerend op de counter. Cas R. en Sten schoven om beurten goed in om een man meer te creëren. Op rechts volgden een aantal mooie combinaties met Ivo, Tieme en Sander. Zo ook na ruim 10 minuten in de tweede helft. Sander stuurde Tieme diep, die de bal mooi voortrok. Cas V. kon de bal op de rand van de 16 controleren en met een volley raak schieten: 2 – 2. Halverwege de tweede helft kwam Xam voor Sander in het veld. De Bataven wilde door en ging veel risico nemen. Dat bleek toch te gevaarlijk met die snelle nummer 11. Weer kwam hij oog in oog met Niels te staan en faalde ook nu niet: 2 – 3. Weer op achterstand. Het is om moedeloos van de worden. Maar weer toonde onze jongens veerkracht. Nog geen twee minuten later was het Sten die goed door ging en de bal panklaar aan Bas gaf. Bas rondde feilloos af: 3 – 3 met nog een kleine 10 minuten te spelen. Zou het dan toch nog kunnen? Het publiek leefde mee met deze spannende wedstrijd, waarin een hele hoop gebeurde. De Bataven zette nog één keer aan, maar het was zo’n dag, dat het niet ging lukken. Uit een counter was het weer de nummer 11, die net voor tijd ook nog de 3 – 4 binnen schoot. Jammer, jammer, jammer. Zulke wedstrijden speel je weleens en ook hier kun je van leren. Volgende week is weer een nieuwe wedstrijd met nieuwe kansen. Dan gaan we op bezoek bij SC Westervoort en gaan we er weer een leuk potje van maken.