65'

Onder 15 zaterdag, JO15-1, 1e klasse 23

15 oktober 2016 14:15

Uyen, J.P.

Oosterhout, 15-10-2016 – De Bataven JO 15-1 heeft uit tegen OSC verdiend de volle 3 punten mee naar Gendt weten te nemen. In Oosterhout was de eindstand 3 – 4, na een 1 -1 ruststand. Na een slecht begin waren onze jongens de betere ploeg, maar hielden het spannend door OSC op 1 – 3 en 2 – 4 nog terug te laten komen in de wedstrijd. De Bataven doelpunten werden gescoord door Cas Vermeulen (2x), Tieme Brom en Cas Rasing.

Na het gelijke spel van vorige week tegen Eldenia stond vandaag de tweede uitwedstrijd op rij op het programma tegen OSC.  Yoël was nog geblesseerd, maar Noah en Sander waren weer fit. Sander begon op de bank samen met Olaf en Zion. Op sportpark Nieuw Balveren floot scheidsrechter Uyen om 14.15 uur voor het begin van de wedstrijd. Binnen 30 seconde lag de bal bij de Bataven in het netje. Wat was dit? Het was 14.15 uur. De slaap zal toch wel uit zijn halverwege de middag? Toen de Bataven bekomen was van de schrik werd duidelijk dat hier niet verloren hoefde te worden. Het duurde tot halverwege de eerste helft voordat de Bataven de stand gelijk trok. Eerst was het Cas V. die vanaf rechts alleen voor de keeper nog voorlangs schoot, maar even later werd hij door Sten weer weggestuurd en rondde hij het wel doeltreffend af, met mooie lob over de keeper: 1 – 1. Na rust kwam Olaf voor Ivo. De oranjehemden begonnen sterk aan de tweede helft. Cas V. kwam nu op links door en legde bal af op Tieme, die fraai binnenschoot: 1 – 2. De Bataven ging door. Uit een vrije trap kwam de afgeslagen bal voor de voeten van Cas V. die ineens op doel schoot. De keeper kon met een reflex de bal nog tegen de lat tikken, maar Cas R. was er als de kippen bij om de bal in het doel te werken: 1 – 3. Een comfortabele voorsprong van 2 doelpunten. Maar dit was maar van korte duur. De sterk spelende nummer 15 van OSC kreeg het weer op de heupen en zorgde voor de aansluitingstreffer: 2 - 3. De Bataven bleef aanvallen en ging op jacht naar nog een doelpunt. Dit lukte ook. Tieme nam een corner die voorbij de tweede paal bij Cas V. terecht kwam. Cas aarzelde niet en volleerde de bal in verre hoek: 2 – 4. Weer een voorsprong van twee doelpunten. Zion kwam voor Noah en even later kwam Sander voor Nigel. OSC zette nog aan. Dat leverde toch weer onnodig een tegendoelpunt op: 3 – 4, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Klasse gedaan. Volgende week is er geen competitie. Over twee weken wacht de thuiswedstrijd tegen DVOL.