68'
Assist: Tieme Brom

Onder 15 zaterdag, JO15-1, 1e klasse 23

8 oktober 2016 12:00

Elden, 8-10-2016 – De Bataven JO 15-1 heeft in Elden een punt behaald tegen Eldenia. Na de eerste helft keken onze jongens tegen een 2 – 0 achterstand aan. Het leek het een moeilijke opgave nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Uiteindelijk kwamen ze knap terug tot 2 – 2 en had er misschien nog wel meer in gezeten. Al met al was een punt dik verdiend. De Bataven doelpunten werden gescoord door Tiem Brom en Willem van Huet.

Na de nederlaag van vorige week tegen AVW ’68 stond vandaag de lastige uitwedstrijd tegen Eldenia op het programma.  Sander, Joël en Noah waren nog steeds geblesseerd. Dus de basiself was ongewijzigd ten opzichte van vorige week. Jelmer en Willem van JO 15-2 vlogen na de 5 – 0 overwinning in Zevenaar tegen OBW rechtstreeks naar Elden en namen plaats op de bank. Na enige vertraging door het strakke programma floot de scheidsrechter om 12.30 uur voor het begin van de wedstrijd. Eldenia begon feller aan de wedstrijd dan de Bataven. Echte kansen leverde dit nog niet op. Na zo’n 10 minuten kwamen de oranjehemden iets beter in de wedstrijd. Dit leverde ook direct een kans op. Bas ging er op links doorheen en legde af op Daan. Oog in oog met de keeper, lukte het hem niet te scoren. Even later was het Tieme die na een steekballetje van Cas V. alleen voor de keeper verscheen. Ook dit keer wilde de bal er niet in. Aan de andere kant hadden de backs Ivo en Dylan een lastige middag. De buitenspelers van Eldenia waren gevaarlijk. De rechtsbuiten sneed binnendoor, maar keeper Niels kwam goed uit en wist de bal knap te pareren. Even later trapte Niels een bal ongelukkig in de voeten van de spits van Eldenia en kon de fout niet meer herstellen: 1 – 0. Het spel golfde op en neer. Het was weer Daan die door Cas V. alleen voor de keeper werd gezet. Helaas ging de bal er weer niet in. Aan de andere kant was het wel weer raak. Weer een diepe bal tussen de verdedigers door. Dit keer scoorde de aanvaller wel: 2 – 0. Net voor rust kwam Jelmer in het veld voor de geblesseerde Olaf. Gezien de kansenverhouding zat er meer in, maar de ballen moeten er wel in. Na rust deed de Bataven er een schepje bovenop en nam het heft in handen. Er werd meer risico genomen en het spel speelde zich hoofdzakelijk op de helft van Eldenia af.  Na ruim 10 minuten kwam de ‘’anschlusstreffer’’. Cas V. wist met een steekballetje zijn neef Tieme te bereiken en Tieme rondde af met een prachtig diagonaal schot in de verre bovenhoek: 1 – 2. Willem kwam in het veld voor Nigel. De Bataven bleef drukken, maar hele grote kansen leverde het niet op. De wedstrijd liep naar het einde. De Bataven kreeg een aantal corners achter elkaar. Twee minuten voor tijd was het dan toch raak. Tieme trapte de corner richting tweede paal en daar dook ineens Willem op die de bal fraai inschoot. De verdiende 2 – 2. Dat was ook de eindstand. Een moeilijke wedstrijd met verschillende gezichten, maar al met al een terechte uitslag. Volgende week wacht weer een uitwedstrijd. Dan spelen onze jongens om 14.15 uur tegen OSC. Dat wordt waarschijnlijk weer een spannende pot. Succes mannen.