Assist: Tieme Brom

Onder 15 zaterdag, JO15-1, 1e klasse 23

1 oktober 2016 12:15

Evers, N.J.M.

Gendt, 01-10-2016 – De Bataven JO 15-1 heeft de topper tegen AVW’66 met 2 – 4 verloren. Beide ploegen hadden nog de volle winst gehaald uit vier wedstrijden. De Bataven moest het afleggen tegen de fysiek- en voetballend sterke ploeg uit Westervoort. De Bataven kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong door een vrije trap van Cas Vermeulen, maar AVW’66 kwam daarna op stoom. De ruststand was 1 – 3. Na de rust wist invaller Jelmer Wiecherink de spanning terug te brengen tot 3 – 2. Maar het was toch AVW’66 dat het  laatste woord had  door 2 – 4 te scoren.

Na vier overwinningen op rij was vandaag medekoploper AVW’66 uit Westervoort te gast op sportpark Walburgen. Sander en Joël waren nog steeds geblesseerd. En ook Noah was afgelopen week weer geblesseerd geraakt. Nu aan de enkel. Xam van JO 13-1 en Jelmer van JO 15-2 waren bereid gevonden de wedstrijdselectie compleet te maken. Na enige vertraging floot scheidsrechter de Jong om 12.30 uur voor het begin van de wedstrijd. Als snel was duidelijk dat AVW’66 een ander kaliber tegenstander was, dan we de afgelopen weken gewend waren. Onze jongens moesten flink aan de bak. Het spel golfde in de beginfase op en neer. Het was de Bataven die de eerste kans kreeg. Tieme werd 20 meter voor het doel van AVW onderuit gehaald. De vrije trap werd genomen door Cas V. Hij schoot de bal feilloos in de rechterbovenhoek: 1 – 0. De juichstemming was van korte duur, want gelijk van de aftrap was het AVW dat tegen scoorde:  1 – 1. Daarna was het AVW’66 dat de bovenliggende partij was. De Bataven moest steeds verder achteruit. In de 10de minuut kwam AVW dan ook op voorsprong. De Bataven probeerde aan te zetten, maar kon de bal moeilijk in de ploeg houden. Na een botsing moest Nigel gewisseld worden voor Xam. De Bataven probeerde het wel, maar de gasten bleven voorin gevaarlijk. Voor rust viel uit een indraaiende corner ook nog de 1 – 3. Op slag van rust leek de aansluitingstreffer gemaakt te worden, maar Daan wist een breed gelegde bal van Cas V. niet binnen te tikken. Na rust nam de Bataven het heft in handen. Jelmer kwam voor Olaf. Het was ook dezelfde Jelmer die in de 45ste minuut de anschlüsstreffer binnen de palen drukte. Na een aanval over rechts wist Tieme de bal voor te zetten, waarna Jelmer net iets eerder bij de bal was dan de keeper: 2 – 3. Er was nog hoop. Zou het dan toch nog kunnen? Het antwoord was: nee. AVW nam het heft weer in handen en gooide na een klein uur spelen de wedstrijd in het slot. Sten probeerde met een sliding de bal weg te tikken voor de voeten van een AVW speler, maar was net iets te laat: Penalty! De speler van AVW die de penalty nam had geen PSV trauma en schoot de pingel feilloos binnen: 2 – 4. De wedstrijd was gelopen. Xam had na een mooie aanval nog de kans om 3 – 4, maar de Westervoortse keeper redde knap. Jammer jongens, het is geen schande om tegen zo’n sterke tegenstander te verliezen. Volgende week weer nieuwe kansen tegen Eldenia.