69'
Cas Rasing (schot)

Onder 15 zaterdag, JO15-1, 1e klasse 23

24 september 2016 10:45

Millingen, 24-9-2016 – De Bataven JO 15-1 blijft na vandaag gedeeld koploper met 12 punten uit 4 wedstrijden. Vandaag voetbalde onze jongens ook als een koploper. Ze waren heer en meester in en tegen Millingen. Het enige verwijt dat je ze zou kunnen maken, is dat ze te weinig kansen hebben benut. Halverwege stond het 0 – 1 door een doelpunt van Cas Vermeulen. In de tweede helft scoorde Tieme Brom, Sten Basten en Cas Rasing.

Al vroeg moest de overkant van het water opgezocht worden. Met de fiets is het zo’n 8 km, maar met de auto ben je toch zo’n 30 km onderweg. Aangekomen op sportpark de Hove ligt daar een super de luxe accommodatie om je vingers bij af te likken.
Sander en Yoël zijn nog steeds geblesseerd, maar zijn gelukkig op de weg terug. Ivo begon in de wissel samen met Wes van JO15-02. De scheidsrechter floot om 10.45 uur voor het begin van de wedstrijd. Vanaf het eerste moment was duidelijk dat de Bataven hier korte metten wilde maken met de 11 van Millingen. De eerste 5 minuten waren dan ook al zeer hoopvol, maar tegelijkertijd teleurstellend. Daan schoot bij zijn eerste balcontact tegen de paal en Tieme schoot een vrije bal vanaf 5 meter over. De Bataven speelde constant op de helft van Millingen. Niels moest alleen alert blijven bij onverwachte diepe ballen. Dit deed hij keurig. De voortzettingen via de verdedigers verliep ook zonder problemen. Cas R, Dylan, Sten en Noah bouwden op zoals ze op de training leren. De middenvelders die zich aanbieden en het balletje laten vallen. De patronen worden steeds meer zichtbaar. Vanaf links was de steeds opkomende Bas keer op keer gevaarlijk. Toch duurde het tot de 30ste minuut voor de openingstreffer viel. Een afvallende bal werd door Cas V. van zo’n 20 meter in één keer op z’n maatje 46 genomen. Boem: 0 -1.
Na rust was het weer éénrichtingsverkeer. Al snel viel de 0 - 2 . Bas stoof maar weer eens op en legde de bal pan klaar voor Tieme, die de bal feilloos in het netje tikte. De oranje Bataven trein denderde door. Kans op kans werd er gecreëerd, maar Bas, Tieme, Daan en Cas V. kregen de bal er niet in. Ivo kwam in het veld voor Olaf. In de 45ste minuut gebeurde het. De aanval van de wedstrijd. De bal ging van keeper Niels naar Ivo, van Ivo naar Cas R, van Cas R. naar Daan, van Daan naar Nigel en van Nigel naar Sten. Bam doelpunt 0 – 3. Een heerlijke aanval waar trainers en supporters voor op de banken ging staan. Wes kwam nog in het veld voor Dylan. Het slotakkoord kwam van onze aanvoerder. Casje R. legde al zijn venijn in zijn schot en liet de keeper voor de laatste keer kansloos: 0 – 4. Weer een prima prestatie jongens. Probeer dit niveau vast te houden, dan komen de doelpunten vanzelf en blijven we weinig weggeven. Volgende week de topper tegen AVW’66. De wedstrijd begint om 12.00 uur op sportpark Walburgen. Entree is gratis.