69'

Onder 15 zaterdag, JO15-1, 1e klasse 23

17 september 2016 12:00

Epskamp, Th.

Gendt, 17-9-2016 – De Bataven JO 15-1 speelde vandaag tegen Blauw Wit uit Nijmegen. Een tegenstander die net als de Bataven ook al twee keer de volle winst wist te pakken. Zou dit de eerste graadmeter worden van dit seizoen? De Bataven moest het nog steeds doen zonder de geblesseerden Yoël Guijt (knie) en Sander Rasing (hamstring). Noah Atakli zat wel weer bij de wedstrijdselectie. Hij is nagenoeg hersteld van een gebroken teen. Verder maakte Zion van Eldik de selectie compleet. Met de haren in de plooi (zie elftalfoto en pasfoto’s bij team informatie) waren de jongens er helemaal klaar voor.

Op een zonnig sportpark Walburger floot scheidsrechter Epskamp om 12.00 uur voor het begin van de wedstrijd. Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat er maar één ploeg de baas was op het veld en dat was de Bataven. Vanaf de eerste minuut ging het gas erop. Blauw Wit werd overklast en het was wachten op de het eerste doelpunt. Die viel na ruim 10 minuten voetballen. Bas nam rond de middenlijn snel een vrije trap op de diepgaande Cas V. Cas wist oog in oog met de keeper de bal met een mooi boogballetje in het doel te schieten: 1 – 0. De Bataven had de smaak te pakken en combineerde naar hartenlust. Een paar minuten later was het Daan die weer mooi Cas V. vrijspeelde. Cas omspeelde de keeper en tikte 2 -0 binnen. Het plezier spatte van de jongens af. Blauw Wit probeerde het wel maar keeper Niels stond zijn mannetje als het nodig was. Achterin hadden Cas R. Sten, Dylan en Ivo de zaakjes goed voor elkaar. Ook verliep keer op keer de opbouw zeer verzorgd. Op het middenveld stond met Bas, Cas V. en Tieme een sterk blok met veel power en voetballend vermogen. Voorin maakte het trio Olaf, Daan en Nigel het de tegenstander keer op keer lastig. Zo ook na een klein half uur spelen. Daan speelde op de 16 meter Cas V. strak in. Cas draaide van de tegenstander weg en schoot met links onberispelijk in de rechter bovenhoek zijn hattrick compleet: 3 – 0. Nog geen minuut later was het weer raak. Tieme kreeg de bal ruim 20 meter van het doel, twijfelde niet en schoot. Schitterend belandde de bal onhoudbaar onder de lat: 4 – 0. Het was echt genieten voor het publiek. Of het nog niet genoeg was scoorde Daan op slag van rust ook nog de 5 – 0. Nigel speelde Daan in de loop aan en met een heerlijke ‘’Daan’’ versnelling gleed hij langs twee tegenstanders. Schuin alleen voor de keeper prikte hij de bal in de korte hoek. Even rust, dat hadden de jongens wel verdiend. Zouden ze dit niveau in de tweede helft vast kunnen houden?
De tweede helft begon afwachtend. De Bataven leek nog aan het nagenieten van de eerste helft. Blauw Wit scoorde zelfs de 1 -5. Daarna nam de Bataven het heft weer in handen. Het was Daan die schoot, maar de keeper redde. De terugspringende bal kwam voor de voeten van Cas V. en hij schoot zijn vierde binnen: 6 – 1. Daarna kwam Noah voor Sten en Zion voor Tieme. De Bataven bleef de bovenliggende partij, maar de kansen die volgde werden niet benut. In de laatste minuut pikte toch Bas nog zijn doelpuntje mee. Ook hij scoorde na een terugspringende bal van de keeper: 7 -1. Wat een heerlijke wedstrijd jongens. Met 3 gespeeld 9 en goed spel gaat het lekkur! Volgende week spelen onze jongens de uitwedstrijd tegen Millingen.