Rigo Degens (schot)

Onder 13 zaterdag, JO13-2, 2e klasse 05

10 september 2016 14:00

Opstelling Bataven JO13-2

Vandaag was het dan zover. De 1e competitie wedstrijd van de Bataven JO13-2 uit tegen Arnhemse Boys JO13-2. Voor sommige jongens zelfs de 1e competitie wedstrijd op een groot veld. Best spannend allemaal. De voorbereiding was enigszins wisselvallig met een nederlaag tegen Elistha (5-0) maar afgelopen woensdag werd er in Doornenburg na een goede wedstrijd met 6-4 gewonnen tegen de plaatselijke GVA JO13-1. Ook de voorbereiding op deze wedstrijd was wisselvallig te noemen. Tim geblesseerd (beterschap Tim) en Jort en Ties waren ook afwezig. Er werd dan ook een beroep gedaan op Bram, Tim, Jik en Juup van andere teams (bedankt jongens voor jullie inzet). Daarnaast moesten Willen W en Twan ’s morgens met de JO13-1 voetballen aangezien ook dat team met afwezigen te maken had en zij daardoor al een halve wedstrijd in de benen hadden.

We begonnen dan ook in de volgende opstelling: Yuen in de goal, achter Gijs, Willen M, Willen W en Bram, midden Sem, Twan en Ruben en voorin Rigo, Daaf en Jik. Als reserve begonnen Juup, Vin en Tim.

De warming-up van Arnhemse Boys liet zien dat zij er wel zin in hadden en dat bleek ook wel. Meteen van de aftrap werd de Bataven onder druk gezet. Het lukte onze jongens maar niet om zich onder de druk uit te voetballen en na 3 minuten was de 1-0 een feit. De druk van Arnhemse Boys hield zo’n 10 minuten aan en de Bataven wist de schade tot dit ene doelpunt te bepreken en kwamen nu zelf ook meer aan voetballen toe. Rigo werd tot twee keer toe alleen op de goal afgestuurd maar 1 keer wist Arnhemse Boys hem met een keurige sliding op het laatste moment te stoppen en de andere keer eindigde zijn inzet in het zijnet. Bataven voelde dat er nu meer in zat en zocht de aanval maar dat betekent dat het oppassen is voor de counter van de tegenstander. Uit zo’n counter wist Arnhemse Boys na 14 minuten de 2-0 te maken. Bataven gaf zich echter niet zo snel gewonnen en met goed positiespel werd weer de aanval gezocht. Een slimme steekbal van Twan op Daaf zet laatstgenoemde alleen voor de keeper en behendig prikt Daaf de bal langs de uitkomende keeper, 2-1. Helaas is het daarna toch weer Arnhemse Boys die de 3-1 weten te scoren vlak voor rust. Bataven neemt hier echter geen genoegen mee en door een goede blok tackle van Sem en Twan kan Twan de bal oppakken en passeert met een mooie boogbal de keeper, 3-2. Met deze stand gaan we de rust in.

De 2e helft schiet de Bataven uit de startblokken. Juup schiet met een bekeken schot net naast. De toeschouwers gaan er eens goed voor zitten want de 3-3 hangt in de lucht. Maar dan plots een hoge bal achter de verdediging van de Bataven en de spits van Arnhemse Boys weet hier wel raad mee, 4-2. Maar de jongens laten zien dat het mentaal wel goed zit want weer vechten ze zich terug tot 4-3. Een slim balletje van Willen W op Rigo en die weet hier wel raad mee. Het beeld blijft hetzelfde en de gelijkmaker hangt in de lucht. Een kopbal van Daaf gaat net over en verschillende aanvallen stranden net in het zicht van de haven. En dan valt de goal toch weer aan de andere kant. Uit de kluts valt hij voor de voeten van een speler van Arnhemse Boys die raak schiet en Yuen kansloos laat, 5-3. Nog even lijkt de Bataven terug in de wedstrijd te komen als Arnhemse Boys de bal op de eigen lat kopt maar uit de scrimmage die daarop volgt wordt er niet gescoord. Sterker nog, uit een scrimmage bij de Bataven goal weet Arnhemse Boys wel te scoren waardoor de eindstand op 6-3 wordt bepaald. Gezien het spelbeeld had er meer in gezeten voor de Bataven en dat moet dan ook vertrouwen geven voor de volgende thuiswedstrijd tegen Bemmel a.s. zaterdag 17 september om 8.30 uur. Ga zo door jongens en dan komt die overwinning wel.