De Bataven 2 maakt de kansen niet af en verliest thuis tegen OBW 2

Mannen zondag, 2, 1e klasse A

16 oktober 2016 10:30

Claassen, W.J.T.

Afgelopen zondag heeft de Bataven 2 van OBW verloren met 2-3.

Waar we vorige week nog op een dramatisch veld speelde, speelde we nu op een perfecte grasmat. Het ‘hoofdveld’ lag er zeer goed uit, waardoor het voetbal ook echt tot z’n recht zou moeten komen. Echter viel het juist voetballend gezien erg tegen in het eerste half uur. Er werd in een te laag tempo gespeeld. Hierdoor had OBW, spelend met 5 verdedigers, weinig moeite met onze manier van spelen. De spaarzame mogelijkheden waren een makkie voor de doelman van OBW.

Na ong. 20 minuten viel de 0-1 uit het niets. Na een communicatiefout in onze verdediging, werd Tommie vrij makkelijk omspeeld en kon de aanvaller van OBW simpel de bal in het doel schuiven. Voor de rest vielen er aan beide kanten nog weinig echte doelpogingen te bespeuren.

Nadat er in de rust werd gesproken over het betere spel van onze kant en het langere balbezit, kwam OBW 2 op een vervelende 0-2. Weer ging er tijdens het verdedigen iets niet helemaal goed, waardoor Tommie weer makkelijk werd verslagen.

Wat volgde was een fase waarin we pas echt wakker werden. Eerst kreeg Twan een strafschop, die hij benutte; 1-2 (wat er overigens geen was) en niet veel later moet hij een penalty krijgen, maar wuift de warrig fluitende scheidsrechter hem weg. Daarna was het éénrichtingsverkeer en kan alleen Daan nog de gelijkmaker binnenschieten. 2:2

Hierna leken wij eerder de verdiende 3-2 binnen te schieten, dan OBW de 2-3. Daar waar je dat dan verwacht, valt hij aan de andere kant. Ditmaal door een overtreding rond onze eigen 16 meter, waar je de aanvaller voor je moet proberen te houden. De speler van OBW schoot de vrije trap vervolgens snoeihard langs de muur in het doel. Nog waren er 15 minuten te spelen, maar hij wilde er maar niet in. Eindstand 2-3.

Er zal uit een ander vaatje getapt moeten gaan worden tijdens de wedstrijden. Niet iedereen realiseert zich ten koste van alles, waar het om gaat. Uiteraard staat plezier voorop, maar een overwinning door hard te werken met de juiste wedstrijdmentaliteit, kan ook een lekkere overwinning zijn!

De trainer

Opstelling:

Tommie Bongers, Sjoerd, Tim, Fabian (`75 Dwayne), Raymon, Lars, Jordy (`50 Sten Aarntzen), Daan Basten, Berend Nunes (`46 Suroesh) en Twan Derksen

Doelpunten:

1-2                  Twan Derksen

2-2                   Daan Basten

*Volgende week staat er een bekerwedstrijd op het programma. Er zal dan om 10.00u in Zevenaar worden gespeeld tegen DCS 3. De week erna zal er in Wehl de wedstrijd tegen Concordia 2 gespeeld gaan worden.