9 oktober 2016 14:00

Ewijk, D.J. van

Opstelling Bataven 2 (zon)

Afgelopen zondag heeft de Bataven 2 met 3-0 verloren van Leones 2.

Daar waar de Bataven 2 de laatste weken steeds de bovenliggende partij was, leek het de gehele wedstrijd helemaal nergens op en verdiende het ook niet om 3 punten mee naar Gendt te nemen! Het spel van de oranje mannen was nog slechter dan het beroerde veld.

De eerste 10 minuten leek het spel op en neer te gaan en creëerde beide ploegen wat mogelijkheden. Leones profiteerde van de gemakzuchtigheid van de Bataven verdedigers/spelers.

Na 15 minuten werd het dan ook 1-0. Tommie schatte een bal verkeerd in, kwam uit, maar tevergeefs. Niet veel later werd het zelfs 2-0. Weer werd er slecht verdedigd en profiteerde Leones daarvan. Voor rust kregen we nog een paar spaarzame kansjes (Twan uit een corner van Ties), maar meer ook niet.

Na rust kreeg Ties de uitgelezen mogelijkheid om de 2-1 te scoren. Echter redde de uitstekend spelende keeper weer goed.

Leones bleef vervolgens redelijk moeiteloos de nul houden. Wij gingen zelfs 1:1 achterin spelen, maar dat werd door het gehele team slecht uitgespeeld. Leones kwam in die fase zelfs op een 3-0 voorsprong. De goed ingevallen Sten kon helaas niet meer voorkomen dat we met een nederlaag huiswaarts zouden keren.

Conclusie: hoe goed je ook bent, hoeveel talent je ook bezit, voetbal begint met inzet en overtuiging. Wanneer deze facetten ontbreken, ga je geen wedstrijd winnen! Deze wedstrijd gaan we heel snel vergeten en ons klaarstomen voor de thuiswedstrijd tegen OBW 2.

Opstelling: Tommie, Raymon, Fabian, Tim, Dwayne (`75 Sten Wissing), Sjoerd (`55 Jesse Derksen), Lars, Jordy (`10 Sem Kruip), Berend, Ties en Twan

* Bij deze wil ik Sem Kruip bedanken voor het meespelen. Als speler uit de A2 heeft hij het zeer verdienstelijk gedaan!