De Bataven 2 wint de eerste wedstrijd van het seizoen!

18 september 2016 10:30

Smits, J.A.E.

Opstelling

Afgelopen zondag heeft de Bataven 2 met 4-2 thuis gewonnen van Woezik 2.

De basis voor die overwinning werd al in de eerste tien minuten gelegd. Eerst mocht Twan aanleggen vanaf 11 meter en daarna was het Ties die een rebound snoeihard binnenschoot. De toon was gezet. Opdat moment ook meer dan verdiend. Woezik leek wakker geschud en begon steeds meer in hun spel te komen. Ons geluk waren de vele, foutieve passes aan Woezik kant. De kermis zat bij hen goed in de benen!

Na 40 minuten, waarin het spel op en neer ging, was het toch Woezik dat de aansluitingstreffer maakte. Door niet goed door te dekken werd Tommie verslagen. Even een domper, zo net voor rust!

In de rust werd samen bepaald, hoe met name de middenvelders van Woezik op te pakken. Besloten werd om te spelen op de ‘0’. Dat betekende een soort van slot op de deur met countervoetbal. Uiteindelijk moest en zou de voorsprong niet weggegeven moeten worden.

Na een minuut in de tweede helft kwamen we zelfs op een marge van 2 doelpunten. Weer was het Ties, ditmaal uit een vrije trap, die de keeper van Woezik verschalkte. 3-1. We zaten op ‘rozen’.

Echter duurde de marge maar van korte duur. Woezik kreeg namelijk weer een paar minuten later een verdiende strafschop. 3-2

De fase erna was het afwachtend. Wij hoefden niet zo nodig en Woezik probeerde wel, maar dat lukte niet.

Het werd zelfs na een uur spelen 4-2. Uit een hoekschop, genomen door Ties, werd een inlopende Berend instelling gebracht en die haalde ineens uit. Hij schoof de bal in de verre hoek binnen.

De minuten erna was het voetbal niet meer om aan te zien, maar de voorsprong werd moeiteloos verdedigd. Wij waren zelfs, door een aanval met Ties en de ingevallen Jesse Derksen, nog dicht bij de 5-2.