Scheidsrechter

Heijmans, H.J.T.

Opstelling Bataven 2 (zon)

Afgelopen zondag heeft de Bataven 2 zeer verdienstelijk gelijkgespeeld bij Blauw Wit 2 uit Nijmegen.

De wedstrijd begon voor de Bataven 2 niet goed. Een aantal jongens onderschatte de tegenstander, wat zorgde voor een slechte start van de wedstrijd. Blauw Wit startte juist erg geconcentreerd en maakte dan ook een verdiend doelpunt. Na 10 minuten was het dan ook 1-0. Dit doelpunt zorgde ervoor dat de Bataven ‘wakker’ werd. Ineens toonde wij een overwicht in balbezit en het creëren van kansen. Echter leidde dat niet tot doelpunten. Er werden steeds te moeilijke oplossingen gezocht. Na ong. een uur kregen we kadootje. Twan Derksen zette een aanval via de linkerkant op. Hij werd volgens de scheidsrechter geduwd, wat een penalty opleverde. Twan was de aangewezen penaltynemer. De keeper zat er nog wel aan, maar Twan zette ons weer op gelijke hoogte. De fase erna kon het beide kanten opgaan. De rust werd echter ingegaan met een 1-1 gelijke stand.

Na rust kwamen we juist wel weer goed uit de ‘startblokken’. Ditmaal was het Evert Römer die een doelpunt maakte. Hij krulde de bal vanaf links in de verre hoek binnen. Een wonderschoon doelpunt. Het was op dat moment eigenlijk wachten op de 1-3. Die viel maar niet, wat Blauw Wit hoop en energie gaf. In de`65 minuut kwam de bal hoog richting ons centrale duo (Pepijn en Fabian) Die laatste kreeg een duidelijke elleboogstoot te verduren (de scheidsrechter zag dat niet…….) en een andere speler van Blauw Wit kon zo richting Brian op ons doel af lopen, om Brian vervolgens te omspelen en de 2-2 binnen te schieten. Fabian bleef achter op de grond. Na een verzorgingsmoment, bleken we een beetje geschrokken van die verrassende gelijkmaker. Niet veel later werd de bal op het middenveld, knullig verspeeld en werd weer een van de overigens sterk spelende aanvallers van Blauw Wit in stelling gebracht en die scoorde 3-2. Op dat moment volledig tegen de verhouding in. Na een aantal aanvallende wissels, werd alles op de aanval gezet. In de laatste fase scoorde we gelukkig de 3-3. Ditmaal was het de ingevallen Dwayne, die de voorzet, knap met de hak, binnenschoot. Een, uiteindelijk, verdiende gelijkmaker, waar mogelijk ook een overwinning niet had misstaan.

Volgende week wacht Woezik thuis. Een degradant uit de hoofdklasse van vorig jaar die al een eerste overwinning op zak heeft. Een leuke uitdaging!

Opstelling: Brian Wouterse, Raymon (`70 Dwayne van de Broek), Pepijn Lansbergen, Fabian, Tim, Lars, Sjoerd (`80 Jesse Derksen), Daan Basten, Twan, Evert Römer (`55 Ron Derksen) en Suroesh (`55 Jordy van Moerkerk)