Alverna 2 (zon)

Mannen zondag, 2, 1e klasse A

3 september 2016 19:00

Bozdag, A.

Afgelopen zaterdag 3 sept. heeft de Bataven z`n eerste thuiswedstrijd tegen Alverna met 1-2 verloren.

De wedstrijd werd door de drukte op zondag 4 sept. vooruitgeschoven naar de zaterdagavond. Er werd afgetrapt op het kunstgras i.v.m. de lichtinstallatie. Dit kwam het spel van de Bataven in de 1e helft eigenlijk niet ten goede. Het tempo lag in het eerste half uur erg hoog, waar Alverna het meeste van profiteerde. Zij ‘schakelden’ sneller, waar wij moeite mee hadden. In het begin was het dan ook vaak éénrichtingsverkeer naar Tommie. Hij en de verdediging wisten echter het eerste kwartier het doel schoon te houden. Ties was tweemaal ook dicht bij een openingsgoal. Na 15 minuten spelen werd een bal slordig op het middenveld verloren en wist Alverna er weer razendsnel uit te komen. Zij ronde een doelpoging genadeloos af. 0-1 Op dat moment verdiend! Niet veel later werd het zelfs 0-2. Ditmaal een miscommunicatie, weer slordig balverlies en wat gelukkig scoorde de aanvaller van Alverna de 0-2. Op dat moment leek de wedstrijd al gespeeld. Op dezelfde manier doorspelen was geen optie.

In de rust werd de speelwijze aangepast en moest er helaas gewisseld worden. Berend werd vervangen door Jordy. Omdat we nu met een mannetje meer op het middenveld speelden, kregen we meer grip op hun ‘lopende’ mensen. Wij hielden langer balbezit, wat ook zorgde voor een veldoverwicht. Nu waren wij de betere ploeg. Echter hield de wat aanvallender spelende manier risico in. Alverna kreeg dan ook nog 2 á 3 goede kansen, maar Tommie wist alles te pareren. Na een al een aantal hoekschoppen te hebben gehad, scoorde we na een uur, de opdat moment, verdiende 1-2 uit weer een goede corner van Ties. Het was Lars die het beslissende zetje kon geven.

Wat volgde was een fase waarin wij nog meer risico gingen nemen en dreigender werden dan Alverna. Helaas lukte het ons niet om de verdiende gelijkmaker te scoren. Alverna hield knap stand en op basis van de eerste helft was hun overwinning misschien ook wel terecht.

Volgende week wacht Blauw Wit 2 in Nijmegen. Altijd weer een lastige wedstrijd, maar op basis van de 2e helft tegen Alverna, moet het team in staat zijn een goed resultaat te halen.