Verbakel, S.J.A.

Gendt 25 oktober 2015

Vandaag spelen we de inhaalwedstrijd tegen Hollandia uit Hoorn, inhalen om de reden dat de Gemeente Lingewaard destijds de opvang van 100 vluchtelingen op ons sportpark had gebivakkeerd, tot ieders tevredenheid overigens.

Hollandia, de grote onbekende in deze competitie, samen overigens met Dieze west die a.s. zondag naar Gendt komen, al rekenen we dan wel op een driepunter van Gendtse zijde!!

Het was tegen Hollandia een wedstrijd zoals elk andere, er moest gewonnen worden, ondanks de afwezigheid van onze aanvoerder Renzo v Duren (gebl) en aanjager van de eerste driepunter in Assen, Stef Beijer (werk).

Het lukte de coaches om er een representatief team neer te zetten, met een debuut (basis) van de 18 jarige Berend Nunes op het o zo belangrijke middenveld.

De wedstrijd is 9 minuten oud als Evert Römer goed doorgaat op rechts en zijn tegenstander in de luren legt, en die op zijn beurt Römer in de “16” aantikt en penalty. Reserve aanvoerder Rob Delleman pakt z’n verantwoording en schiet onberispelijk binnen, 1-0. Kort, heel kort mochten de Batavenmannen genieten van de voorsprong, of in de 14e minuut krijgt Hollandia een penalty, ook deze wordt koel binnen geschoten, al ging die via de paal….

Amper bekomen van de tegentreffer, scoort Hollandia opnieuw, de Bataven verdediging gaat niet vrij uit en vergeten de man met de bal aan te pakken, deze schiet simpel voorbij Wels binnen 1-2 en met deze stand gaan we rusten, maar niet voordat ik vermeld heb dat Römer na een geweldige voorzet van Aarntzen in ene de bal volleyde vanaf 17 meter en deze uiteen zag spatten op de lat, het had een wereldgoal kunnen zijn, maar had en als is verbrand hout, of zoiets……

Rust in Gendt, rust na het zien van een behoorlijke eerste helft van 2 ploegen die spelen op de winst.

Na rust is het wederom Römer die van dichtbij zijn kopbal van de lijn gered ziet worden, het had zomaar binnen 1 minuut de gelijkmaker kunnen zijn en wellicht moeten zijn! Niet lang erna, de 49e minuut namelijk is het Hollandia dat uit een zeer snelle counter, en niet goed oplettende Bataven spelers de 1-3 binnen tikken, dit zou wel eens de genadeklap kunnen zijn?! Hollandia is veel sterker de rust uit gekomen en speelt er bij vlagen leuk op los, de oranjemannen hebben weinig of geen antwoord op het spel van Hollandia. Kansen voor Hollandia worden of gered door Wels of worden knullig om zeep geholpen door de spitsen uit Hoorn.

In de 65e minuut is het dan wel raak, 1-4 voor Hollandia en het word pijnlijk en pijnlijker voor de Gendtse hoofdmacht, nog een kansje van Aarntzen in 74e minuut, maar ook deze inzet wordt op de lijn gekeerd door de keeper. Langzaam aan gaan de koppies naar beneden, al krijgt invaller Rikken nog de beste kans deze 2e helft, vrij voor de goal vergeet hij de bal het laatste tikkie te geven, dat vergeten is moeilijker dan em wel een tikkie te geven….maar als alles tegenzit, gaat ook dit helaas niet.

In de 85e minuut maakt Hollandia de gelukkig laatste van deze middag, de 1-5 is wellis waar een mokerslag maar ook wel weer typerend, een vrije trap die van richting verandert en binnen dwarrelt.

Kortom, conclusie leert dat Hollandia een hele sterke 2e helft speelde en de Bataven duidelijk tekort kwam. A.s. zondag nieuwe ronde nieuwe kansen, dan is Dieze west te gast, aftrap 14.00uur.