Bataven VR2

Vrouwen zondag, VR2, 5e klasse 03

13 maart 2016 12:00

Een spannende pot in Loil!

Vandaag stond de wedstrijd tegen de dames van Loil op programma. Een team met veel wisselende uitslagen. We zouden dus met zijn alle ervoor moeten gaan, willen we de punten mee naar Gendt nemen. Na een korte warming up en wat wisselingen in het veld begonnen we aan de wedstrijd. Anna mocht vandaag het doel gezelschap houden en Bo startte in het midden van het midden.

Het spel begon erg slordig. Lange ballen die niet aankwamen en elkaar te veel aan het zoeken binnen de lijnen. Door een communicatiefoutje in de achterhoede wisten de dames uit Loil op een 1-0 voorsprong te komen. De Bataven werd nu pas wakker en waren op zoek naar de gelijkmaker. Niet veel later lag de bal aan de overkant van het veld in het net. Een schitterend afstandschot van Ashley bracht de stand op 1-1. Tevens ook de ruststand.

Na wat wijzigingen in het veld aangebracht begonnen we erg sterk aan de tweede helft. De achterhoede stond als een huis en er werd goed getikt. Mooie acties en meerdere kansen werden er gecreëerd. Het spel vond de eerste 20 minuten plaatst op de helft van de tegenstander maar helaas werden de kansen niet afgemaakt. Heel ongemerkt kreeg Loil een kans en schoot raak. Onverdiend kwamen we op een 2-1 achterstand. We zouden nu echt de schouders eronder moeten zetten en laten zien wie hier de baas is op het veld. Door goed over te spelen kwam Anke voor de goal en schoot de bal netjes in de linker hoek. (2-2). Met nog circa 10 minuten op de klok was het nu alles of niets. Oppers zat heerlijk in de wedstrijd en wist gelukkig op tijd de 2-3 te maken.  Na 90 minuten spelen stond er een eindstand van 2-3 op het scorebord. Hard voor gevochten en dik verdiend!

Women of the match: Kim Oppers

Doelpuntmakers: Ashley (1), Anke (1), Kim O (1).

Volgende week spelen wij de derby thuis tegen het ook oranje kleurige Angeren. Mocht de zon net zo lekker schijnen als gisteren dan zien we jullie graag volgende week langs de lijn om ons aan te moedigen! 12:00 uur zal het fluitsignaal op het Sportpark Walburgen klinken.