Bataven JO9-3

F-pupillen zaterdag, F3, 3e klasse 09

31 oktober 2015 11:15

Door: Rik Plitscher

De klok is verzet, de winter(tijd) is aangebroken, maar daar is vandaag (zaterdag 31 oktober) niets van te merken. Het zonnetje schijnt heerlijk, temperatuur is goed, het lijkt wel lente. Negen voetballertjes willen revanche voor de eerste wedstrijd van het seizoen, ook uit bij Jonge Kracht (5-4 verloren in een zeer spannende gelijk opgaande wedstrijd). Ditmaal geen F2 als tegenstander maar Jonge Kracht F3. De verwachtingen zijn hoog gespannen nu ze in de winning mood zijn met zeven punten uit de laatste drie wedstrijden. Ook tijdens de warming up is te zien dat het vizier steeds scherper komt te staan. Roel moet alles uit de kast halen om de schoten te keren.

En dan is het zover. Roel op goal, Yens en Seth Plitscher achterin met Keano net daarvoor. Stijn op links en Seth Peters op rechts en Ties in de spits. Hidde en Giel zijn warmgedraaid en staan klaar voor als het nodig is. Na 15 seconden is de eerste grote kans daar, maar helaas, toch net niet warm genoeg opgewarmd. Gelukkig Jonge Kracht ook niet, want was de kans van de Bataven al groot, hun kans was nog … en dan is het toch 0-1 door Ties na een aanval over rechts met een mooie voorzet van Keano. Ties heeft er zin in want hij schiet, na een aanval over links waarbij het Giel nét niet lukt, de 0-2 binnen. We zijn 3.30 minuten bezig. Iedereen vindt zijn weg op het veld. Aanvallen worden mooi opgezet en iedereen verdedigt daar waar hij kan. Na 7.30 schiet Keano hoog voor, op het hoofd van Giel, en het is 0-3. Ties bepaalt met zijn doelpunten nummer drie en vier de ruststand op 0-5. Zouden er tien doelpunten vallen vandaag?

Tijdens de rust worden nog even extra vitamimes D gesnoven. De zon heeft vrij spel. De blaadjes zijn net van de bomen gewaaid van de week, maar van wind is nu niets te merken. Was al gemeld dat het lente lijkt? De eerste helft wordt geëvalueerd en iedereen heeft er nog steeds zin in. Nou ja, Jonge Kracht wellicht iets minder gezien de stand. Maar iedereen begint weer vol goede moed. Keano trekt de lijn van de eerste helft door. Het is 0-6 met een schot onder de keeper door. Een solo van Seth Plitscher wordt net niet afgerond. Roel houdt nog steeds zijn goal schoon, want Jonge Kracht komt wel maar heeft net te weinig kracht. Of toch wel.... 1-6.

Giel zal gedacht hebben, wat zij kunnen kan ik beter. De keeper van Jonge Kracht schiet de bal uit tot bijna halverwege het veld. Giel twijfelt niet en de bal gaat linea directa retour; 1-7. Het moment is daar dat iedereen wil scoren. Kansen genoeg, maar Hidde heeft pech. Seth Peters en Stijn hebben het vizier nét niet goed staan of iets teveel tijd nodig. Maar dan toch, 1-8 door Giel.  Wat Ties kan (vier doelpunten maken), kan Giel ook en het is 1-9. En zo zijn er vandaag toch tien doelpunten gevallen.

Het samenspel in het begin van de wedstrijd was goed, mooie opbouw met Roel als eerste schakel van achteruit waarbij de ballen netjes van links naar rechts gaan, de ene keer door Hidde dan door Yens afgewisseld door Seth Plitscher, richting Keano en Seth Peters, langzaamaan door naar Stijn, Giel of Ties. Er werd gevochten voor elke bal en iedereen vindt elkaar. Langzaam maakt het samenspel waar het bij voetbal om gaat plaats voor de eigen B.V.-tjes. Dat is jammer want met goed samenspel kunnen ze iedereen aan.

Was de wedstrijd met het scoreverloop niet echt spannend achteraf gezien, de penaltyreeks was wél zeer spannend. Verslaggever van dienst heeft de administratie niet op orde dus deze stand wordt niet gemeld. Teveel afgeleid door het hand in hand juichen van stoere jongetjes van zeven met oranje shirtjes.

Laat Angeren maar komen volgende week. Oh nee, Angeren, maak je borst maar nat, here we come!