Bataven VR2

Vrouwen zondag, VR2, 5e klasse 03

22 november 2015 11:15

Bataven Dames 2 sinds lange tijd weer onderuit

Zondag 22 november stond de topper op het programma tussen de nummer 1 SDZZ uit Zevenaar en nummer 2 Bataven VR2. Het werd een echte “nagelbijt”-wedstrijd.

In het begin waren onze dames nog wat gespannen. Kwam mede door het geweldige doelsaldo van SDZZ (89 voor in 8 wedstrijden). Nadat ze al snel op een 2-0 achterstand waren gezet lieten onze dames alle schroom van zich afvallen en gingen de strijd aan. Dit resulteerde in goed doorzetten van Nikki, wat de 2-1 opleverde. Het spel golfde op en neer, en SDZZ kreeg kansen maar ook wij hadden diverse mogelijkheden. Een vrije trap werd prachtig genomen door Ashley, de bal ketste echter op de lat, maar gelukkig stond Bjou op de goede plaats. Doelpunt en 2-2 dachten wij allemaal. Alleen keurde de scheidsrechter om onduidelijke redenen de goal af.

Vlak voor rust was het weer Nikki die goed doorzette en gevloerd werd binnen de 16, strafschop, en toch de dik verdiende 2-2.

Na rust weer een zeer vermakelijke wedstrijd om naar te kijken met kansen over en weer. SDZZ kwam wat gelukkig op 3-2 via een doorkopbal bij de 1e paal. Onze dames zaten volop in de wedstrijd en probeerden snel weer de gelijkmaker te forceren. Bjou schoot van afstand en verraste de keepster, 3-3.

Misschien dat iedereen zo blij met de gelijkmaker was dat de concentratie verslapte, want een paar minuten later lag de bal er al weer bij ons in, 4-3 achter.

Met “vrouw”en macht hebben ze nog geprobeerd de 4-4 te maken. Het leverde nog een paar hachelijke situaties op voor de goal van SDZZ, maar het mocht niet meer baten.

De 1e verliespartij was een feit. Geweldig geknokt dames, jullie waren zeker niet de mindere en een puntje was verdiend geweest. Thuis weer een kans voor revanche.

Jammer ook dat keepster Kim van D. een paar weken geblesseerd is. (Tsjonge wat heeftíe een ballen eruit gehouden)