Orion 11 (zon)

Mannen zondag, 8, 7e klasse 06

18 oktober 2015 10:30

Deze zondag kwam Orion 11 op bezoek, tot dusverre de 4de thuiswedstrijd en pas 1 uitwedstrijd. Voor de verandering was iedereen op tijd geloof ik, behalve Roeland die zich in een ander deel van het land bevond. Denk ook niet dat als hij magisch naar de Bataven getoverd zou worden hij in staat zou zijn om te spelen ;). Maargoed, uit-shirts bij een thuiswedstrijd want Orion speelt ook in het oranje. Iedereen vond ze erg lekker zitten geloof ik!

Ik (Thomas D. mocht je dat niet weten) had zelf maar 4-5 uur slaap gehad die nacht en brak bijna mijn nek op de schouder van Colin in de laatste minuut, maar ik hoop dat ik de essentie van de wedstrijd toch kan samenvatten. Verwachtingen bij ons waren natuurlijk hoog, nog steeds alles gewonnen en de tegenstander stond in de middenmoot. Toch vroegen we ons na de wedstrijd af waarom ze niet hoger stonden. We begonnen sterk aan de wedstrijd en we waren de bovenliggende partij. Het grote probleem was alleen dat of de laatste pass niet goed aankwam of de keeper in de weg stond of de kansen gewoon verpest werden. Ik had graag ongeveer 5 assists bijgeschreven, maar helaas! De scherpte miste voorin en iedereen weet wat er vervolgens gaat gebeuren. Uit een counter waar onze verdediging er niet goed uitzag werd de bal vanaf hoek 16 over een uitkomende Ed mooi binnengeschoten door Orion. We waren niet van slag en gingen gewoon door... met kansen missen. Al 2 minuten na de goal van Orion ging de bal rakelings naast, nog eens rakelings naast, voorzet van mezelf net niet goed en tot slot een bal afgevlagd die naar achter gespeeld werd (ik geef graag details hoe dit onmogelijk buitenspel was). Ik zeur graag hierom, maar de bal werd toch gemist voor het fluitsignaal kwam. Maar uiteindelijk ging ie er toch in. Ik quote even: “na voorbereidend werk van opa, beslis zelf maar of je het een assist vind”, wist Koen de bal die terug het veld in viel linksonder binnen te schieten voor de gelijkmaker. 1-1 was ook gelijk de ruststand.

In de tweede helft kwamen we al vrij vroeg op voorsprong, een bal van Roland op Colin werd door twee verdedigers verkeerd ingeschat en gemist. Alleen voor de keeper werd er snoeihard binnengeschoten door Colin. De keeper zat er nog aan, maar de bal veranderde nauwelijks van richting. 2-1! Omdat ik nu ineens haast heb zal ik even wat dingen die gebeuren kort samenvatten:

• Orion had misschien recht op een penalty, de scheids gaf hem niet, de aanvaller van Orion ging nogal opzichtig liggen, Orion klaagde niet, onze verdediger raakte hem wel.

• Het geniale wisselplan van mij en Sander L. werd in de war gegooid door Remco die dacht dat het nog 1-1 stond in plaats van 2-1.

• Koen die het leuk vond om 3 overtredingen te maken en Nick die weer eens voor een blessure zorgde (hij kwam verkeerd terecht, sliding viel wel mee!)

• Tonk die de paal bijna omver schoot

• Orion die de gelijkmaker gelukkig niet kon maken, en wij die kansjes lieten liggen om de wedstrijd te beslissen

• Mijn nek die bijna brak na het heroïsch wegkoppen van de bal in de laatste minuut door vol op de schouder van Colin te landen.

• Gijs die de volle vijf minuten speeltijd die zijn benen (of waar hij ook last heeft) op het moment aankunnen goed volmaakte.

• Bram N. die door Sander L. van het veld gedragen werd, als er ergens een drempel was zou ik denken dat ze pasgetrouwd waren. (Herstel ze Bram btw.)