24 april 2016 10:30

Scheidsrechter

Kooij, N.G.

Opstelling Bataven 2 (zon)

Afgelopen zondag heeft de Bataven 2, op basis van de 2e helft, een overtuigend punt gepakt bij RKHVV 2.

Waar het in de 1e helft leek af te stevenen op een afslachting van RKHVV, kregen de boys van de Bataven 2 in de 2e helft meer grip op de goed spelende ploeg van RKHVV. In de thuiswedstrijd was de Bataven al beter (4-1 winst) en de gedachte was een zelfde soort tegenstander te treffen. Bij RKHVV 2 zijn een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo traint Wouter van der Endt RKHVV 2 tot het einde van het seizoen. Hij zorgde voor een frisse wind in het elftal. Thuis is RKHVV 2 bijna onverslaanbaar en winnen ze zowat alles. Wij leken wel te schrikken van de speelwijze van de RKHVV. Constant waren ze in beweging en ze leken onvermoeibaar. Dit leidde in het 1e half uur dan ook in tot 2 verdiende doelpunten, wat er ook zomaar 4 of 5 hadden kunnen zijn. Mede door goed keeperswerk van Brian Wouterse en het slordig omgaan met kansen, bleef het verschil miniem. In het laatste kwartier voor rust, leken wij meer grip te krijgen op hun manier van spelen en kwam er weer iets van geloof terug. Door o.a. met 2 middenvelders voor onze verdediging te spelen en maar 1 diepe spits, kregen we meer controle op het middenveld. Nu waren wij de ploeg, die met middenvelders gingen lopen. RKHVV werd steeds verder achteruit gedrukt. Twan Derksen, die overigens na lang blessureleed weer eens minuten maakte, soleerde door de verdediging van RKHVV en werd in de 16 tot vallen gebracht. Sjors benutte de penalty feilloos en wij zaten weer volop in de wedstrijd. Tijdens de rust werd nog duidelijker uitgelegd op welke andere wijze wij zouden gaan spelen en dat resulteerde in een éénrichtingsverkeer. Kans op kans werd gecreëerd. Echter was het in de eerste 10 minuten toch RKHVV die de beste kans kreeg en de wedstrijd kon beslissen. Brian Wouterse dacht daar anders over en pakte de één-op-één bal weer knap. Hierna werd toch echt duidelijk wie het meeste recht had op een doelpunt. Dit keer werd Tim Wessels diep gestuurd via de rechterkant. Hij haalde de achterlijn, trok de bal voor en Sjors benutte die kans geweldig met een rake kopbal; 2-2. De fase erna was het eigenlijk wachten op de verlossende 2-3, maar die zat er die ochtend helaas niet meer in. We hadden daarvoor ons ‘kruit’ teveel verschoten! Mooi was nog de invalbeurt van Sten Wissing. Echter kon Sten net niet dat éne balletje doorkoppen!

* Op basis de gehele wedstrijd was een overwinning misschien wel te veel van het goede geweest!

Zondag 1 mei wacht een nieuwe derby. Ditmaal de thuiswedstrijd tegen Jonge Kracht 2. Uit werd het een kansloze 5-1. Hopelijk kunnen we laten zien dat we progressie hebben geboekt in het seizoen, kunnen we dan een resultaat halen en misschien wel Jonge Kracht voorbij gaan in de stand.

Opstelling: Brian Wouterse, Raymon (`15 Marijn Obdam), Coen v V, Fabian Bekker, Tim, Sjoerd, Suroesh, Max Ukusare (`80 Sten Wissing (veldspeler), Koen van Gaal, Twan Derksen (`46 Marc Meijer) en Sjors