10 april 2016 10:30

Scheers, N.

Opstelling

Afgelopen zondag was de Bataven 2 een maatje te klein voor een goed spelend Dio`30.

Waar het er in de eerste 15 minuten niet naar uitzag dat de Bataven 2 zou gaan verliezen, werd het in het verloop van de wedstrijd steeds duidelijker dat Dio de betere ploeg zou worden. Dio was feller, nam meer initiatief, speelde ‘volwassen’, kortom, zoals een ploeg hoort te spelen als je nog ergens om wil spelen!

Wel kwamen we, een beetje onverwachts op 1-0. Max Ukusare omspeelde een tegenstander in het zestien meter gebied van Dio`3o en werd neergelegd. Sjors was degene die de penalty feilloos binnenschoot.

Na de 1-0 was het eigenlijk éénrichtingsverkeer, waar we een paar keer goed wegkwamen. Dit had o.a. te maken met stoïcijns blijven opbouwen van onze spelers. Na weer een goede actie van de linker aanvaller van Dio, kwam de bal voor het doel langs en wist een speler van Dio de terechte 1-1 binnen te koppen. Na het uitvallen van Coen v Vorsselen in de `30 minuut leek er even iets te knappen bij een aantal spelers. Er werd slordig gespeeld. Veel bal verlies geleden en geen enkele speler wilde in die fase de bal hebben. Dio kwam voor rust zelfs nog, na weer een foutieve inspeelpass op 1-2. De rust werd daarmee dan ook gehaald.

Tijdens de rust, wat overigens een lastige pauze was, werd er gesproken over wat anders zou moeten. Echter kan dat pas als iedereen geloof heeft in een goede afloop.

Er werd op een andere manier gespeeld in balbezit en het middenveld werd anders neergezet. We gingen iets meer ‘alles-of-niets’ spelen. Dit resulteerde ineens in meer aanvallende impulsen. Echter waar je dan hoopt op de gelijkmaker, valt het doelpunt in ‘zo`n’ wedstrijd aan de andere kant. 1-3. De wedstrijd leek gespeeld. Er werd nog wel 2 keer gewisseld, maar de wissels van die zondag konden het verschil niet maken! Er werd zelfs nog een verdiende 1-4 gescoord. Het bleek een terechte afstraffing, van een dramatisch slechte wedstrijd van onze kant.

Conclusie: wil je meedoen met de beste teams in de competitie, dan moet je optimaal scherp zijn, met heel veel beleving en plezier. Op halve kracht kun je geen resultaat halen tegen dit soort tegenstanders. Dio`30 strijdt nog volop mee voor het kampioenschap en wij gaan proberen sowieso punten te pakken in de twee derby`s die op het programma staan.

Aanstaande zondag zijn we vrij, die week erop naar RKHVV en de week daarop thuis tegen Jonge Kracht! Een mooi affiche!

Opstelling: Sten, Raymon (`70 Birhanu Milder), Fabian Bekker, Coen v V (`30 Marijn Obdam), Marc, Sjoerd (`55 Sten Aarntzen), Tim Wessels, Suroesh, Koen van Gaal, Max Ukusare en Sjors.