Mannen zondag, 2, 1e klasse A

3 april 2016 10:00

Claassen, W.J.T.

Opstelling

Afgelopen zondag 3 april jl. heeft de Bataven met 2-0 gewonnen van het sterke Alverna 2.

Waar de Bataven 2 in de uitwedstrijd nog kansloos was en met 5-1 verloor, werd er nu, voornamelijk in de 1e helft, zelfs beter gespeeld dan de tegenstander. In de eerste helft waren de kansen spaarzaam, maar in de `6 minuut werd er al de 1-0 gescoord. Waar er in de voorbereiding op gehamerd werd dat er vanuit een opbouw gespeeld diende te worden, kwam het doelpunt dan ook tot stand vanaf Sten. Onze keeper speelde een verdediger aan, waar de bal via een aantal ‘schijven’ terecht kwam bij Koen van Gaal. Hij zag dat Raymon mee opgekomen was via de rechterkant en stak de bal door de defensie van Alverna. Raymon omspeelde de keeper netjes en schoot de bal vervolgens feilloos langs de keeper. 1-0. Op dat moment niet meer dan verdiend. Wij gaven niks weg, speelden beter en Alverna ging slordig om met de mogelijkheden die ze kregen. De rust werd dan ook redelijk eenvoudig gehaald met een 1-0 voorsprong.

Na rust (na een belangrijke wissel Marijn voor Koen) werden we verder achteruit gedrukt. Geslepen als ze zijn bij Alverna, werden allerlei manieren gezocht om onze spelers uit de wedstrijd te krijgen. Door elleboogjes, tenen trappen, zeuren, trachten zij de wedstrijd in hun voordeel om te draaien. Echter lieten de mannen van de Bataven 2 zien volwassen te zijn en vanuit de goede organisatie te spelen. Het werd wel een veredeld countervoetbal, maar er werd gestreden voor elke meter. Alverna werd wel gevaarlijk met voorzetten over de grond, maar de spitsen waren die ochtend niet scherp genoeg om de doelpunten te maken. Wat een speler van Alverna ook aangaf; ‘Al voetballen we tot 17.00 uur, scoren doen we vandaag niet!’ Wat uiteindelijk dan ook onze verdienste was.

Na een goede kans gemist te hebben in de `85 minuut, lukte het ons toch om de 2-0 te scoren. In blessuretijd geloofde Sjors in een bal die door een minder snelle speler niet gehaald had kunnen worden. Hij omspeelde de keeper en schoot de bal uiterst precies in het enige gaatje dat er was. 2-0. Niet veel later blies de scheidrechter af voor het eindsignaal.

Een nieuwe overwinning werd een feit tegen een goede tegenstander!

Volgende week spelen we om 10.30 uur thuis tegen een andere ‘hoogvlieger’. Dan zal Dio`30 2 de tegenstander zijn. Ook daartegen hebben we nog wat recht te zetten van de eerste confrontatie (5-3 verlies)

Optelling: Sten, Raymon, Coen v V(`60 Sten Aarntzen), Fabian Bekker, Marc, Sjoerd, Tim Wessels, Suroesh (`85 Kevin Kersten), Koen van Gaal (`46 Marijn Obdam), Max Ukusare en Sjors

Doelpunten:

1-0              Raymon van Hal

2-0              Sjors Venselaar

(*Bij deze wil ik Kevin Kersten bedanken voor zijn bereidwilligheid om na zijn eigen wedstrijd van het 4e, bij ons op de bank plaats te nemen!)