21 februari 2016 10:30

Scheidsrechter

Heijmans, H.J.T.

Opstelling

Afgelopen zondag heeft de Bataven 2, minder overtuigend, maar wel degelijk gewonnen van Voorwaarts Twello 2 met 2-0.

De wedstrijd werd voor de zoveelste keer gespeeld op het kunstgras. Dat komt normaal gesproken het ‘voetbal’ ten goede, maar door de weersomstandigheden (1e helft de wind in de rug) en de afspraak dat we opportunistisch zouden starten, konden we de bal niet lang in de ploeg houden. Voorwaarts daarentegen was gevaarlijker met o.a. goede buitenspelers. Dit resulteerde echter in mogelijkheden, maar geen echte gevaarlijke kansen. De rust werd, net als het begin, met een 0-0 stand ingegaan. In de rust werd afgesproken dat we vanaf Brian meer vanuit het balbezit zouden gaan spelen en dat pakte goed uit. Voorwaarts ging meer fouten maken en wij hielden meer balbezit. Veel kansen leverde dat niet op, maar wel een aantal. Zo brak, wie anders dan Sjors de ban, door in de 70e minuut de 1-0 te scoren. Via de linkerkant van het veld speelde hij zichzelf vrij en krulde de bal in de verre hoek binnen. Hij paste precies! Wat volgde was een fase waarin wij verzuimde de 2-0 te scoren en Voorwaarts kon geen echte ‘potten’ meer breken! Nadat de scheidsrechter maar niet af wilde fluiten, besliste Luuk Besselink uiteindelijk de wedstrijd met de verdiende 2-0. Na een goedlopende aanval via een aantal spelers, kwam de bal voor het doel langs, waar Luuk was meegelopen om de bal binnen te schieten.

Conclusie: na een lastig begin, toch weer in een thuiswedstrijd een overwinning behaald. We blijven hierdoor in de thuiswedstrijden nog zonder puntenverlies!

Opstelling: Brian Wouterse, Raymon, Coen v V (`60 Gwen Peters), Tim Wessels, Dwayne (`46 Luuk Besselink), Sjoerd, Jip Bosma (`60 Suroesh), Marc Meijer, Tim Vonk, Max Ukusare (`75 Jari Wissing), Sjors