14 februari 2016 11:00

Scheidsrechter

Bozdag, A.

Opstelling Bataven 2 (zon)

Afgelopen zondag heeft de Bataven 2 zichzelf, uit bij Blauw Wit, te kort gedaan en met 3-1 verloren!

De wedstrijd werd op het kunstgras gespeeld. In de 1e helft ging het lang gelijk op. Blauw Wit speelde wat slimmer en was wat gevaarlijker met aanvallen, maar echt doelpunten leverde dat niet op in het eerste half uur. Een spaarzame mogelijkheid kreeg Sjors in de vorm van een vrije trap.

Na ongeveer 40 minuten werd het wel 1-0 voor Blauw Wit. Op het middenveld werd een speler van Blauw Wit niet aangepakt, de buitenspelval werd opgeheven en één van onze centrale verdedigers stond vast. Dit resulteerde in een 1:1 situatie die de lepe spits van Blauw Wit zorgvuldig kroonde tot een doelpunt. Op dat moment niet onverdiend. De rust werd vervolgens ingegaan met de 1-0 achterstand.

Na rust werd er vanuit een ander vaatje getapt. Wij gingen nog nadrukkelijker via het middenveld spelen, waardoor Blauw Wit fouten begon te maken. Daarnaast speelden wij meer richting het doel van Blauw Wit. Het zorgde voor een nog meer open wedstrijd, wat ook veel meer risico met zich mee nam. Onze andere manier van voetballen, zorgde voor meer kansen en druk richting de keeper van Blauw Wit. Na weer een overtreding van één van de verdedigers van BW, nam Sjors de vrije trap. Hij schoot de bal snoeihard langs de muur en keeper; 1-1. Op dat moment echt meer dan een terechte stand. Helaas konden we maar enkele seconden van het doelpunt genieten. Na een communicatie fout bij ons achterin, scoorde BW eigenlijk direct vanaf de aftrap alweer de 2-1. Er knapte iets bij ons. Mede door een warrige scheidsrechter, konden we de stand niet meer in een voordeel omzetten. Het werd zelfs nog een geflatteerde 3-1.

Conclusie: in deze klasse dien je uit een ander vaatje te tappen, wanneer het voetballend niet lukt. Schoppen, de tegenstander ‘uit-de-tent-lokken’ hoort daar dan blijkbaar bij. Blauw Wit kon dat vandaag 90 minuten wel, wij waren te vaak nog te lief. Het was dan wel Valentijnsdag, maar wij hadden meer volwassen moeten spelen om bij dit Blauw Wit een resultaat te halen. Zij hebben de overwinning dan ook verdiend afgedwongen!

Opstelling: Sten Wissing, Raymon, Coen v V, Tim W, Dwayne (`35 Rens Rensen), Sjoerd, Marc Meijer, Marijn, Suroesh (`60 Teun Obdam), Sjors en Colin Janssen (`80 Jelle van Merm)