31 januari 2016 10:30

Scheidsrechter

Tiemissen, F.W.M.

Opstelling

Afgelopen zondag heeft de Bataven 2 overtuigend met 2-1 gewonnen van SDOUC 2 en blijft daardoor thuis zonder puntverlies.

Nadat de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd had gefloten, werd het al snel duidelijk dat het een wedstrijd zou worden waarbij de beide teams fel en geconcentreerd moesten beginnen. Het spel speelde zich namelijk in het eerste deel voornamelijk af op en rondom de middenlijn met spaarzame kansen aan beide kanten. Geen van beide partijen leek de bovenliggende. Nadat wij er al een paar keer gevaarlijk waren geworden met steekpassen en goede loopacties, werd Raymon via de rechterkant diep gestuurd door Remco.  Raymon haalde de achterlijn en trok de bal scherp voor. Wie anders dan Sjors was daar vervolgens als eerste bij om de bal in het doel te werken; 1-0. Op dat moment ook zeker verdient! Wat volgde was een fase waarin het spel zich op en neer verplaatste. Een spits van SDOUC kreeg zelfs de bal in de schoot geworpen, maar Sten pareerde die 1:1 actie netjes.

Uit het niets werd het 10 minuten voor de rust eigenlijk 2-0. SDOUC verzuimde om een doelpunt te maken. Daar waar de éne partij vervolgens zijn kansen mist, valt hij meestal aan de andere kant binnen. Uit een scherp aangesneden vrije trap van Marijn werd het dan ook 2-0. Dit keer was het Remco die in de lucht de sterkste bleek te zijn. De keeper van SDOUC raakte de bal nog wel aan, maar liet hem gaan.

De rust werd vervolgens feilloos gehaald met de voorsprong van 2-0. Een smetje op de eerste helft was he uitvallen van Coen v Vorsselen (alias Fuik) Hij stond weer als vanouds te heersen achterin met de juiste aanwijzingen.

In de rust werd aangegeven dat we op dezelfde voet door zouden gaan spelen. Het werd meer counter voetbal dan in de eerste helft, maar het leverde wel verschillende mogelijkheden op. SDOUC moest wel komen en wij mochten komen. Het resulteerden echter in kansen, maar geen doelpunten.

Tegen het einde van de wedstrijd (zelfs in blessuretijd) kwam SDOUC op 2-1. Het bleek de enige goal voor hen te zijn! Zelfs daarna kregen we nog een opgelegde kans voor de 3-1, maar iedereen kon leven met de 2-1 overwinning!

Conclusie: een dik verdiende overwinning! Daar waar gevoetbald wordt moeten er doelpunten gemaakt worden om te winnen. Als je er één meer maakt dan je tegenstander dan win je! Laten we het kansen missen maar gebruik als leermoment!

Optelling: Sten Wissing, Raymon, Coen v V (`44 Teun Obdam), Remco van Deelen, Dwayne, Marc Meijer, Tim, Berend (`60 Daan Basten), Marijn, Suroesh (`80 Arjan vd Sant) en Sjors