28 februari 2016 10:00

Schol, A.W.

Opstelling Bataven 2 (zon)

Afgelopen zondag heeft De Bataven 2 uit bij Eerbeekse boys met 3-2 verloren.

Daar waar er vraagtekens gezet konden worden bij de staat van het veld, werd er door de scheidsrechter toch gewoon afgetrapt op een vrij hard veld. De meeste spelers van Eerbeekse boys konden daar beter mee omgaan in het begin van de wedstrijd. Een aantal spelers van de Bataven wist niet zo goed hoe er mee omgegaan diende te worden. Dit resulteerde dan ook in veelal vreemde acties en inspeelballen. Echt sprake van goed voetbal was er in de beginfase dan ook niet.

De Bataven 2 creëerde weinig tot niks en Eerbeekse boys profiteerde van de massale foutieve passes aan de Bataven kant. Dit leverde naast een legio mogelijkheden voor Eerbeekse boys, ook twee doelpunten op. De ruststand werd dan ook ingegaan met een 2-0 voorsprong voor Eerbeekse boys, wat ook 3, of 4-0 had kunnen zijn. Sten Wissing was één van de weinigen die zijn niveau wel had.

Buiten een aantal arbitrale dwalingen, was het voetbal dan ook niet om naar huis te schrijven. In de rust ging het dan ook eigenlijk alleen maar over het positief proberen te krijgen van de instelling van de spelers.

Na rust leken we meteen al de aansluiting te vinden. De warrig fluitende scheidsrechter gaf na 1 minuut in de 2ehelft een penalty, die Sjors feilloos binnenschoot. Wat volgde was een fase van éénrichtingsverkeer. Wij hadden op de één of andere manier het geloof weer gevonden. Het was dan ook wachten op de 2-2. Echter, waar het dan al zo vaak (in uitwedstrijden dit seizoen) verkeerd gaat, viel het doelpunt dan ook weer door een miscommunicatie aan de andere kant. 3-1. Op dat moment niet echt verdiend. We moesten erg aanzetten, om ergens nog van betekenis te zijn. Mede door het invallen van Arjan vd Sant (3e elftal) en Tom Elbers (4e elftal), leek er weer wat nieuw geloof te komen. We kwamen in die fase dan ook verdiend op 3-2 en Suroesh had de 3-3 op zijn hoofd liggen. Echter kopte hij de bal niet hard genoeg, waardoor het bij 3-2 bleef. Na een slotoffensief werden er nog spaarzame mogelijkheden gecreëerd, maar een doelpunt leverde het niet meer op.

Conclusie; wedstrijden win je met z`n allen, maar verlies je ook met z`n allen. Wanneer er maar 3 of 4 spelers graag willen voetballen, is het onmogelijk om een wedstrijd tot een goed einde te brengen!

Volgende week wacht DCS thuis. Weer een nieuwe kans om te laten zien dat we weldegelijk strijd kunnen leveren en kunnen voetballen!

Opstelling: Sten, Raymon (`65 Tom Elbers), Coen v V., Tim Wessels, Dwayne (`60 Arjan van de Sant), Sjoerd, Marc, Jip Bosma, Max Ukusare, Sjors en Suroesh.