Mannen zondag, 2, 1e klasse A

13 december 2015 10:30

Jung, H.J.

Opstelling

Afgelopen zondag heeft de Bataven 2 goede zaken gedaan voor een plekje in het linker rijtje, door RKHVV te trakteren op een 4-1 nederlaag.

Vanaf minuut 1 werd duidelijk dat er maar één ploeg wilde winnen. De wedstrijd werd gespeeld op veld 2, wat in het begin voor nogal al wat consternatie zorgde. RKHVV kreeg maar geen grip op de fel spelende Batavieren. Dit resulteerde dan ook al vrij snel in kansen voor de Bataven 2. Doordat RKHVV het eerste gedeelte de ruimte kreeg om op te bouwen, kon de Bataven wachten op foutjes in de passing van hvv. Die onnauwkeurigheid zorgde voor veel overnames op het middenveld en op onze helft. Door de dynamiek van onder andere Berend Nunes, werden we steeds gevaarlijker. In de 16e minuut kwamen we dan ook op de verdiende voorsprong van 1-0. De bal werd vanachter ingespeeld en via de rechterkant kwamen we weer opzetten. De bal werd vervolgens keurig voorgetrokken en wie anders dan Sjors gleed de bal bij de 2e paal binnen. Een werkelijk super aanval. In de fase die volgde kreeg hvv iets meer grip op ons spel. Zij vonden elkaar ietsje makkelijker, maar meer dan door een vrije trap, werden zij niet gevaarlijk. Het werd zelfs 2-0 door Berend Nunes in de 31e minuut. Door goed te storen, liet de keeper de bal los en Berend was daar ‘als-de-kippen-bij` en schoof de bal in het doel. Tot aan de rust werden vervolgens verschillende kansen om zeep geholpen, maar er werd wel een duidelijk gebaar afgegeven door de mannen van de Bataven 2. Vandaag was er maar 1 ploeg die voetbalde en recht had op de overwinning!

In de 2e helft leek hvv te beseffen dat het een verloren wedstrijd speelde en speelde daardoor onbevangen en in de eerste 10 minuten ook beter dan wij. Echter, daar waar de ene ploeg in een bepaalde fase niet scoort, scoort juist het andere team. En zo geschiedde. Weer was het de sterk spelende Berend Nunes (vanuit de A1) die alert was en de bal nog in het 16 meter gebeid van hvv veroverde. Hiermee kwam hij 1:1 met de keeper en scoorde hij de 3-0. De fase erna was het afwachten hoe groot de score zou uitvallen. Hvv wisselde nog, maar kon het tij niet meer keren. 5 minuten voor tijd scoorde hvv nog wel de 3-1, maar Sjors Venselaar (zoals zo vaak dit seizoen) was degene die de aandacht aan het einde van de wedstrijd opeiste. Hij pakte de bal op eigen helft op en sprintte over een afstand van 60 meter tot net binnen de 16 meter van hvv. Vanaf dat punt schoof hij de bal netjes langs de keeper in het doel; 4-1. Niet veel later blies de goed fluitende scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd en was de verdiende overwinning behaald!

Optelling: Brian Wouterse, Raymon, Coen v V., Koen van Gaal, Remco van Deelen (`70 Marc Meijer), Tim, Sjoerd (’60 Suroesh), Berend Nunes (`85 Rens Rensen), Marijn, Jasper Nuininga en Sjors

Doelpunten:

1-0   Sjors Venselaar

2-0   Berend Nunes

3-0   Berend Nunes

4-1 Sjors Venselaar

Dit was de laatste wedstrijd van de eerste helft van het seizoen. We hebben nu 13 wedstrijden gespeeld en daarvan 6 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 6 verloren. Een redelijke eerste helft, waarvan we de bovenste teams in de 2e helft nog thuis gaan krijgen. In de wetenschap dat we thuis alles hebben gewonnen.

Het spel is de laatste weken steeds beter geworden. We spelen steeds meer als collectief, wat betekent dat we als team nog steeds groeien. Met de aanstormende talenten en af en toe een speler van 1, kan het nog een mooie tweede helft van de competitie worden, waar we wel eens voor een verrassing kunnen gaan zorgen!

Bij deze wil ik alle spelers die hebben meegedaan bedanken voor meespelen met ons elftal. We zijn dan wel één elftal, als club moeten we het met z`n allen doen!

Namens de begeleiding van het 2e elftal van de Bataven willen wij iedereen alvast een sportief, maar zeker ook een gezond 2016 wensen!