Terwoert, W.

Opstelling

Afgelopen zondag heeft de Bataven 2 met 4-2 gewonnen van VDZ 2.

Na een regenachtige nacht, waardoor de gewone velden onbespeelbaar waren, werd er uitgeweken naar het kunstgras.

In het eerste half uur bleken de twee teams aan elkaar gewaagd. De Bataven 2 had iets meer nadeel van de wind en VDZ wist o.a. door een paar sterke optredens van Brian, niet tot scoren te komen. Een aantal mogelijkheden werd door de beide keepers knap gepareerd.

Uiteindelijk kon VDZ de druk niet meer aan en lukt het Sjoerd (vanuit een standaardsituatie) de bal met effect binnen te schieten. De keeper ging hier dan weer niet vrijuit; 1-0. Op dat moment had dat net zo goed andersom kunnen zijn.

Na de 1-0 bleek er iets te knappen bij VDZ en bleek dat weer krachten los te maken bij de Bataven. Eerst was het Gertie, die via een knappe voorzet bij de eerste paal, de 2-0 binnen tikte en vervolgens was het Suroesh met een individuele actie via de rechterkant, die net voor rust de 3-0 binnenschoot.

De rust werd dan ook ingegaan, met op dat moment weer, een dik verdiende voorsprong.

Daar waar het de vorige wedstrijden, na een voorsprong tijdens rust, nog wel eens verkeerd ging, werd er nu gekozen voor zekerheid. Na een aantal positiewisselingen werd het zaak om zo snel mogelijk de genadeklap uit te delen. VDZ leek het de eerste de 10 tot 15 minuten na rust wel te geloven. In die fase werd een doelpunt van ons nog afgekeurd vanwege vermeend buitenspel, maar wisten we uiteindelijk daarna toch de 4-0 binnen te schieten. Na een goed opgezette aanval via de rechterkant, was het Tim Vonk die Sjors bereikte en de 4-0 binnenschoot. Hierna wilden blijkbaar te veel spelers scoren. Dit zorgde ervoor dat we ruimte gingen weggeven. Dat in combinatie met een paar slechte communicatie momenten, zorgde ervoor dat we nog 2 doelpunten tegen kregen. Echter had niemand het idee dat we de voorsprong definitief zouden weggeven!

De volgende thuis overwinning was een feit; 4-2!

Conclusie: we speelden een goed eerste uur, wat we ook uitdrukte in 4 doelpunten, maar daarna wilde we dingen gaan doen niet we niet moeten doen, wat zorgde voor leermomenten voor de volgende wedstrijden.

Volgende week spelen we om 10.30 uur uit bij Concordia Wehl. Een tegenstander van een heel ander kaliber, maar weer een leuke nieuwe uitdaging!