15 november 2015 14:30

Buurman, J.J.T.

Opstelling Bataven 2 (zon)

Afgelopen zondag heeft de Bataven 2 met 5-3 verloren van Dio`30!

Het was een wedstrijd die om 14.30 uur gespeeld werd. Dat leek in eerste instantie een vreemde tijd, maar dat was het uiteindelijk totaal niet. Voor een aantal was het waarschijnlijk wel ideaal. Nu was iedereen goed “uitgeslapen!”

De Bataven 2 begon eerst tegen de wind in te spelen. Het was dan ook de wind die erg van invloed was. Toch speelde we, voornamelijk weer in het eerste half uur, erg sterk. Dit resulteerde dan ook na 20 minuten in een voorsprong. Na een goed opgezette aanval, waarbij verschillende spelers betrokken waren, was het Suroesh die de 0-1 binnenschoot. Hierna volgde een fase waarin Dio beter gebruik ging maken van de wind en waarbij er bij ons van achteruit niet consequent werd gecommuniceerd. De zorgde ervoor dat we 2 doelpunten tegen kregen. Stand 2-1. Net voor rust dachten we een kans te krijgen op de 2-2, maar de scheidsrechter zag in een tackle op Suroesh, in het zestien meter gebied, geen overtreding!

Na rust ontstond er een hele vreemde situatie. Eerst scoorde wij de 2-2. Alleen zag de scheidsrechter er buitenspel in. En vervolgens viel Raymon (Coen al in de eerste helft) vrij snel uit, wat zorgde voor wat positiewisselingen. Rens (al met een geel op zak) moest een overtreding maken, wat hem uiteindelijk een 2e gele kaart opleverde. (rood). We moesten vervolgens nog 40 minuten verder met 10 man.

Dio`30 profiteerde in die eerste fase van ons ondertal en maakte de 3-1 en de 4-1. De wedstrijd was beslist.

Omdat we de wind in de rug hadden en we meer alles-of-niets gingen spelen, kregen we steeds meer kansen. Zelfs zulke goede kansen die ons uiteindelijk doelpunten opleverden. Eerst was het Jasper die Sjors bediende en daarna was het Jasper zelf die scoorde. Het werd nog spannend. 4-3. Toch werden we iets te overmoedig en gaven te veel ruimte weg. De 5-3 kwam dan uiteindelijk hard aan.

Conclusie: we speelden een goede wedstrijd, maar tegen 12 man voetballen blijft onmogelijk wanneer genomen beslissingen, opvallend veel in het nadeel beslist worden!

Ik zou bijna zeggen dat het jammer is dat we volgende week vrij zijn, want het team begint steeds beter te spelen! Wij gaan onze punten nog wel pakken!!