Scheidsrechter

Rootseler, R. van

Opstelling

Afgelopen zondag heeft de Bataven 2 met 4-0 gewonnen van WSV 2 uit Apeldoorn.

De wedstrijd begon erg goed voor de Bataven. Na 15 minuten waren namelijk al 5-10 kansen gecreëerd en stond het al 2-0. De eerste goal viel na een flitsende aanval via de zijkant van het veld. Sjors was degene die de bal er alleen maar in hoefde te lopen, maar die bal ging er via de kluts via een speler van WSV in. 1-0 (E.d.) Niet veel later maakte we de 2-0. Weer werd er een goede aanval opgezet en kwam Sjors 1:1 met de keeper van WSV. Sjors bleef koelbloedig en maakte er 2-0 van. De mooiste goal, in die fase, werd vervolgens afgekeurd. Na wéér een vlot lopende aanval waarin ook Ties betrokken was, werd de goal door buitenspel afgekeurd. Op dat moment was het éénrichtingsverkeer. De 3-0 hing dan ook in de lucht. Na al een aantal kansjes gemist te hebben, maakte Sjors vervolgens de 3-0. Ook deze goal was een gevolg van een goede aanval. De rust werd dik verdiend met 3-0 ingegaan. WSV kwam tot dusver echter alleen maar met wat mogelijkheden.

Nadat er tijdens de rust aan beide kanten gewisseld was, kwam WSV iets beter uit de startblokken. Echter leverde dat geen echte kansen op. Brian stond wederom en goede, degelijke pot te keepen. Aan de andere kant kwam de mooiste redding op naam van de keeper van WSV. Jasper dacht al dat zijn inzet een goal zou opleveren, maar door een hele goede reflex keerde die keeper Jaspers inzet. Nadat de tweede helft vorderde en WSV erachter kwam dat het een verloren partij aan het spelen was, vonden ze het wel best. Wat volgde waren een paar laatste minuten waarin wij weer een aantal mogelijkheden kregen. Gertie scoorde zelfs direct uit een vrije trap, maar deze werd afgekeurd, omdat Dwayne een speler had geduwd in de muur. Het slotakkoord was echter toch nog voor Gertie. Sjors gaf een afgemeten voorzet, waar Gertie schitterend op anticipeerde; 4-0.

De verdiende overwinning was een feit. Met 13 punten uit 8 wedstrijd staan we nu op plek 7. Een plek waar we zeker ook horen te staan!

Volgende week ontstaat er een aparte situatie. Zowel de Bataven 1 als de Bataven 2 speelt dan z`n wedstrijd in Wijchen bij Alverna. Wij om 12.00 uur en de Bataven 1 om 14.30 uur.