De Bataven 2 geeft een ruime voorsprong uit handen!

Mannen zondag, 2, 1e klasse A

11 oktober 2015 10:30

Wesselkamp, G.J.W.

Opstelling

Nadat er gezamenlijk gekozen was voor het omdraaien van de wedstrijd. (de vluchtelingen op sportpark Walburgen) leek het na de eerste helft op een gewonnen wedstrijd (0-3).

De wedstrijd begon op een erg hoog niveau. DCS kwam iets beter uit de startblokken, wat zorgde voor wat druk op onze goal. Onze verdediging hield in die fase knap stand en we mochten van geluk spreken dat we niet op achterstand waren gekomen. DCS was erg fel en creëerde goede kansen. Nadat DCS geen goal had gemaakt, kwamen wij er na 20 minuten, voetballend, steeds beter uit en leverde dat ook verschillende aanvallen en kansen op.

Voor rust wisten  Thomas, Sjors en Nick dan ook alle drie het doel te vinden. Het leek gespeeld, al werd er in de rust nog zeker op gehamerd dat de wedstrijd nog niet was gespeeld.

De start van de tweede helft leek identiek op die van de eerste. DCS speelde nog meer de schroom van zich af en pompte alle ballen richting onze helft/zestien meter gebied. Hier kregen we et dan ook steeds moeilijker mee. Daar waar we vervolgens een goal verwachtte van DCS, maakte we zelfs nog de 0-4. Het leek nu definitief gespeeld. Maar na een snel doelpunt van DCS na onze 4e treffer, kregen zij een beetje het geloof terug.  De 2-4 en 3-4 volgde niet veel later, waardoor DCS weer helemaal in de wedstrijd zat. Het was een moeizame fase, waarin we maar geen grip kregen op hun behendige aanvallers. Nick bracht vervolgens weer wat rust in de ploeg, door een voorzet/schot op doel, ineens in het doel te schieten 3-5. Die rust was echter weer van korte duur, want DCS maakte niet veel later weer de 4-5. Aan alles merkte je dat dan die 5-5 ook zou gaan vallen. Het leek wel afgesproken werk. (helaas weer een scheidsrechter die daar een belangrijke rol in speelde) DCS maakte de 5-5 en daarmee kwamen wij, al klinkt het gek na het scoreverloop, nog goed mee weg. Wij hadden gespeeld tegen de best voetballende tegenstander tot nu toe!

Volgende week wacht ons om 10.30 uur, ditmaal in Elst, koploper Spero. Voor ons weer een leuke uitdaging!